Зима

Зима
Пролет

12 ноември 2016 г.

Пеликани на грантаджийска ясла

Пеликанът е тъжна птица – не може да скрие кога е преял, защото издайническата гуша упорито се поддава на гравитацията и удря земята.
 
Това се отнася и до пеликаните на политическата сцена, не малка част от които обаче кризата досега не бе уловила. Особено, когато става въпрос за отрочетата Командира. 

Причината е, че след като бяха изхвърлени от икономическата ясла, те продължиха да се захранват от грантаджийската такава. 

Доколко гушите на де що има протестъри, марионетни партийци и фалирали олигарси са пълни или не, можем да съдим от сухите цифри. А те показват, че за последните години всякакви НПО-та, свързани с кръговете около двамата синове на Иван Костов - Иво Прокопиев и източилия близо 4 млрд. лева от КТБ Цветан Василев, и марионетката му начело на ДСБ – Радан Кънев, са се облажили с над 33 млн. лева грантове. Повече от 21 млн. лева от които от скандалната „Америка за България“ и Соросовото „Отворено общество“. 

Сега гушите на родните пеликани пак са поувиснали, но от тъга - защото се вижда краят и на грантаджийската ясла, и от отчаяние, в което панически се пробват да намерят нов източник на финикийска храна. 

Именно в търсене на нова Кънев стартира официално днес новия проект на Командира, заради който иначе доскоро враждуващите му двама синове Прокопиев и Василев се прегърнаха. Първият, в последен опит отново да се добере до държавната хранилка, от която бе изгонен преди години. Вторият – с надеждата, че ще получи индулгенция и ще се отърве от възмездието за откраднатите от вложителите милиарди. 

А хората около тях – с надеждата, че ще продължат да лапат чужди пари срещу шумното отваряне на човки по телевизионни ефири и капиталови страници. 

Въпросът е дали ще позволим на този вид пеликани да продължават да се гушат за чужда сметка. И по-конкретно на всички нас и на държавата.

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар