Зима

Зима
Пролет

19 ноември 2016 г.

Лиляна Павлова: Мандатът на този парламент е изчерпан

"Хората показаха, че нямаме достатъчно кредит на доверие. Показаха с гласа си, че искат промяна, искат нещо различно."
 
"Смятам, че е изчерпан мандатът на този парламент да формира стабилно работещо правителство."

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

"Най-разумното е, това, което и Конституцията повелява, експертен служебен кабинет, с който да преминем през етапа на подготовката и провеждането на новите избори през април месец", обясни тя.

"Нашата позиция е, че трябва да бъдат проведени парламентарни избори, макар и предсрочни, и българските граждани да изберат тези, които искат да ги представляват в парламента", заяви Лиляна Павлова пред Нова тв.

Според нея едва след изборите ще се решава кой, в какъв формат и с кого ще управлява.

"Безспорно е важно да има стабилност. Убедена съм, че тази стабилност може да бъде постигната именно с експертен служебен кабинет, назначен от президента. Както той самия, така и новоназначения президент заяви да е със съгласуване между двамата, за да не се окажем в ситуация, че имаме два служебни кабинета", коментира министърът в оставка.

Във връзка с изказването на Валери Симеонов в Народното събрание, в което той призова ГЕРБ да съставят правителство в почти същия състав, но с друг министър-председател Лиляна Павлова посочи, че това нито е стабилност, нито е разумно.

"Това ми изглежда като да стоим на власт напук, на инат и насила", допълни тя.

"Хората показаха, че нямаме достатъчно кредит на доверие. Показаха с гласа си, че искат промяна, искат нещо различно. Най-важното е, че трябва малко да се отдръпнем назад и да преосмислим къде сбъркахме", каза още Лиляна Павлова.



Няма коментари:

Публикуване на коментар