Зима

Зима
Пролет

25 декември 2016 г.

В ДПС виновни не вземат

Там приемат само след очистително. И всички са невинни...
 
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ съобщи, че ще върне Христо Бисеров в партията, след като Върховният касационен съд го оправда по обвинението за данъчни престъпления.

През 2013-а, когато започна разследването срещу него, Централният съвет на ДПС прие оставката и освободи Бисеров като член на партията до приключване на съдебните дела, заведени срещу него.

Той беше освободен и от ръководните постове в партията – от Централния оперативен съвет, Централното бюро и като зам.-председател.

В някои точно определени медии може би ще назоват последвалите взаимоотношения с българското правосъдие като чистилище. В други не така детерминирани – като изпиране, на 30 градуса – за финьо бельо, без центрофуга.

След двегодишно разследване Бисеров се изправи пред съда по три обвинения – за неплатени данъци, за укриване на данъци за 19 000 лева и за недеклариране на сделки с валутни ценности и 700 000 лева, депозирани в швейцарски банки.

В началото беше обвинен и за пране на пари, но Софийската градска прокуратура прекрати работа по второто обвинение. А впоследствие се отказа да протестира оправдателните присъди по другите обвинения – за валутни престъпления и недеклариране на средства пред Сметната палата.

Такаааа. Сега какво излиза:

Христо Бисеров не е укривал данъци.
 

Христо Бисеров не е измамил Сметната палата, а оттам и българското общество, с неверни данни в декларацията, с която политиците отчитат имането си.
 

Христо Бисеров не е извършил валутни престъпления, а парите в швейцарска банка най-вероятно са от сделки за бостан.

Следователно този (о)невинен политик се връща там, където е мястото на такива като него. В ДПС. 


Където приемат само след очистително. И всички са невинни.

Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар