Зима

Зима
Пролет

9 декември 2016 г.

За кожата на един пенсиониран пожарникар, полицай и премиер

Оставката на Б.Б. даде нови и пресни основания целият народ да го счита вече за пенсиониран.
 
По-точно казано: за самопенсиониран. Нещо като - самодостатъчен, самовлюбен и самозадоволен. Плюс самоунизен.

Най-малкото защото това му безумно действие методично се повтаря вече за четвърти пореден път. Оформя се нещо като диагноза.

Първоначално - в качеството на пожарникар, само и само за да запази партийния си билет. Да уточним - на БКП, а не на БЗНС, или на ОФ. Още по-малко - на ГЕРБ.

Следва втората му абдикация от позицията главен секретар на МВР. За да се пенсионира за втори път като полицай и комисар. Каквото е сегашното (правилно) наименование на полицейските длъжности. Те не са генерали и офицери. И именно затова се пенсионират.

За разлика от офицерите и генералите от армията. Които не само у нас, а и навсякъде по света, не се пенсионират и на тях никой не гледа като на пенсионери. Те излизат или в оставка; или преминават в запаса; или ги зачисляват в резерва. За да бъдат винаги на разположение, ако се наложи. Когато тръбата отново свирне.

Какъвто е и случаят с новоизбрания президент о.р. генерал Румен Радев. Той не е пенсиониран и не е пенсионер. Той винаги е на разположение на армията, на нацията и на държавата.

Следователно, точно Б.Б., е пенсиониран комисар от полицията. Главен, старши или по-старши - това не е толкова важно.

Сегашното негово четвърто бягство и пенсиониране е подобно на третото му такова от върха на държавната пирамида. Изостави изпълнителната власт по никое време, за да стане пенсионер.

При това положение все повече се чуват гласове да се оттегли от политиката. Окончателно и безвъзвратно. Да освободи публичното пространство от присъствието си. На него държавата и нацията не могат вече да разчитат. Ясно е за всички.

Най-малкото, за да не му се дава повод за пето пенсиониране.

Защото тогава и бронираната Лада от Путин няма да го спаси.

Май натам силно намирисват нещата.



Георги Димов, Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар