Зима

Зима
Пролет

2 декември 2016 г.

Волен Сидеров: БСП и ГЕРБ, не си играйте на Макс и Мориц, кой е по-пакостлив

Корнелия Нинова: Не може да вземеш мандата и да правиш кабинет просто, за да участваш във властта

Пленарните страсти се нажежиха покрай политическата ситуация

Пръв с критиките започна лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обвини ГЕРБ и БСП, че не мислят за стабилността на страната и не подхождали отговорно като се отказвали от съставянето на правителство в рамките на този парламент.

Той призна, че още по време на КСНС при президента Росен Плевнелиев във вторник е призовал лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова да се обединят и да не допускат предсрочни избори.

"Надявах се, че разумът ще надделее в политическия елит", коментира националистът и не скри разочарованието си, че това не се е случило. Според него Борисов е хвърлил оставката на кабинета без видима причини и то на фона на опасностите от мигрантско нашествие.

"Помислете си за това, не си играйте на Макс и Мориц кой е по-пакостлив, а помислете разумно и направете така, че да има стабилност и да не ни залее мигрантския поток", скочи той. Лидерът на "Атака" смята, че и след предсрочни избори през пролетта политическата ситуация няма да е много по-различна от настоящата.

БСП нямало да има мнозинство, нямало да може да управлява самостоятелно и ГЕРБ, така че и новият парламент няма да излъчи стабилна власт. Целта на двете първи политически сили обаче била да прокарат смесената избирателна система и така да останат само те с голям брой депутати.

"Само ние ще си играем двамата като Левски и ЦСКА, това минава през умовете на лидерите на ГЕРБ и БСП, само че може да се окаже, че те ще са маргиналните в следващия парламент, защото човек предполага, а Господ разполага и заради това не мислете егоистично, защото така сме паднали под турско робство", скочи още Сидеров.

Червената шефка Корнелия Нинова не му остана длъжна и отсече, че общ кабинет между БСП и ГЕРБ, макар и призив за такъв да е отправян много пъти на КСНС, не е отговорно поведение. "За нас властта не може да е на всяка цена, ние не я искаме, не може да вземеш мандата и да правиш кабинет просто, за да участваш във властта, за тези работи трябва да има принципи", отсече тя.

За нея сериозни разделителни линии между червените и хората на Бойко Борисов са постановлението на кабинета в оставка за трайно заселване на бежанци у нас, вземането на 16 милиарда лева заем, въвеждането на пръстовите отпечатъци в болниците.

"Не можем да се обединим с тях за това, такова обединение би било просто заради власт и ние да стоим на топлите си местенца", каза Нинова, цитирана от Dnes.bg.

Така че този парламент си отивал и след изборите – каквото кажел народът, защото така е почтено.

А иначе тя се похвали, че БСП е усетила, че светът върви към промяна и трябвало да предложи на българския народ такава. "Тя се казва Румен Радев, почтен човек, необременен от статуквото, патриот, който ще защити българския интерес", допълни соцлидерката.

В дебата се включи и Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя пък защити решението на Бойко Борисов да хвърли оставка, защото така се постъпвало достойно и честно след загуба на избори и скочи срещу червената шефка с обвинение.

"Вие говорите за власт на всяка цена, та забравихте ли как управлява Орешарски - БСП и ДПС прегърнати на всяка цена, бяхме оградени със заграждения да не би да влезе народната любов да ви прегърне. Вие, г-жо Нинова, постоянно лъжете, излъгахте, че сме първи по корупция, че ще ни спрат еврофондовете, размятахте едни фактури за програмите "Училищен плод" и "Училищно мляко“, оказа се че и по ваше време тези фактури са вървели", обвини Караянчева.

За нея "лъжата се оказва национален спорт в БСП".

"Нормално ли е новоизбраният президент Румен Радев да не отиде на КСНС, а да отиде на пленум на БСП? Г-жо Нинова, не се дръжте като фелдфебел с пола, пуснете Радев да бъде независим", призова депутатката от ГЕРБ.



Няма коментари:

Публикуване на коментар