Зима

Зима
Пролет

1 декември 2016 г.

Великата шаячна правда

Правителствената пресслужба разпрати до медиите днес мейл, описващ случка за „великата шаячна правда“.
 
Така щяха да я нарекат Васисуалий Лоханкин и комбинаторът Остап Бендер. Някой (не)просветен ум от пресслужбата е решил да добави малко цветен пастел в графичния портрет на премиера Бойко Борисов.

„В резултат на разпоредена от министър-председателя Бойко Борисов проверка, шофьорът от администрацията на Министерския съвет, за когото днес беше подаден сигнал за неправилно паркиране в столичен мол, е освободен от длъжност. В обяснение по случая той посочва, че във въпросния ден, без да придружава служител от администрацията на МС и без да са му възложени служебни задачи, е посетил столичен мол със служебен автомобил и, без да съобразява, е паркирал на място, определено за майки с деца. Служителят изтъква, че съзнава, че с извършените нарушения е уронил авторитета и престижа на институцията, в която работи, и поради това желае да бъде освободен от длъжност“.

„… Ах! – рече Лоханкин проникновено. – В края на краищата кой знае? Може би така и трябва. Може би именно в това е великата шаячна правда.
– Шаячна? — повтори замислен Бендер. – Онази – конопената, домашната изработка, кълчищената?…“


От книгата „Златният телец“ на Иля Илф и Евгений Петров
 
Бойко Справедливия е наказал виновника. Следващия път, когато някой от администрацията на МС реши да отскочи до мол със служебна кола, ще паркира в някоя близка уличка.

По същата схема трябва да бъдат уволнени поне половината гардове от Националната служба по охрана (НСО), защото разкарват нечии деца по курсове и частни уроци, пазаруват от търговски вериги и вземат от фризьорски салон нечии съпруги. И всичко това – платено от данъкоплатците. Днес й дадоха още милиони отгоре – и от близо 34 милиона за 2016, за догодина е вече почти 37 милиона.

Сигурно ще предлагат услуги и по системата „Домашен майстор“.

Лесно е да показваш принципи за гафа на дребен шофьор на държавна работа. И пресслужбата на МС ни занимава с това, вместо с обяснение защо за пореден път бюджетът осигурява заетост през МВР и други министерства, вместо качествени публични услуги.

И завършваме с непреходния Лоханкин: „Когато виждам този нов живот, тези преломи, ми иде не да се радвам, а да се моля!“



Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар