Зима

Зима
Пролет

19 декември 2016 г.

БНТ с празнична програма за Коледа и Нова година

Специална селекция от филми и музикални концерти, както и специална програма за деца, включва програмната схема на каналите БНТ.

На 24 декември от 17:55 часа и 25-ти декември от 9:25 часа, БНТ1 и БНТ Свят ще направят съпричастни православните християни в България и в чужбина, към посрещането на светлите празници Бъдни вечер и Рождество Христово с празничното богослужение от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

В първия ден на Рождество (25 декември) от 12:55 пряко от площад „Св.Петър" в Рим БНТ1 ще излъчи Коледното послание и благословия на главата на Римо-католическата църква Папа Франциск.

Кино

В поредицата от филми „Коледна ваканция" зрителите на БНТ1 ще имат възможност да гледат кинопродукции, носещи празнично настроение. „Коледна магия" (23 декември от 12:30 ч.), „Коледа на улица „Честън" (24 декември, 09:00 ч.), „Коледни приключения" (25 декември, 07:30 ч.), „Какво искам за Коледа" (27 декември, 12:50 ч.) са само част от игралните филми, включени в поредицата. В празничните дни БНТ1 ще излъчи и филми от „златните страници" на Холивуд като: „Лунатици" с участието на поп иконата Шер и Никълъс Кейдж (26 десември, 20:30 ч.), „Отвъд морето", който разказва за невероятната съдба на легендарния шоумен и музикант от 50-те Боби Дарин (30 декември, 14:15 ч.), „Терминалът", режисиран от Стивън Спилбърг, с участието на Том Ханкс и Катрин Зита-Джоунс (1 януари, 21:30 ч.) и други. Зрителите ще видят брилянтната игра на звездите Мерилин Монро, Джак Лемън, Тони Къртис и Джордж Рафт във филма „Някои го предпочитат горещо" (1 януари, 14:45 ч.) , като линията от световни класики ще се допълни и с един от най-успешните филми във френското кино в средата на 60-те години на ХХ век - „Шербургските чадъри" (29 декември, 13:00 ч.). Шедьовърът, който има номинации за „Оскар" и „Златен глобус", е  на сценариста и режисьор Жак Деми, а в главните роли участват Катрин Деньов и Нино Кастелнуово. Феновете на фантастиката ще имат възможност да гледат „Стар Трек" на 27 и 28 декември от 21:00 часа и научно-фантастичен филм на Стивън Спилбърг - „Изкуствен интелект" на 1-ви януари (неделя) малко след полунощ.

БНТ HD ще срещне зрителите с още любими кинозвезди във филмовата си програма: Том Ханкс в „Корабокрушенецът" (24 декември, 13:45 ч.), Харисън Форд в „Патриотични игри" (24 декември, 22:00 ч.) и „Реална опасност" (25 декември, 22:40 ч./, Джордж Клуни и Никол Кидман в „Миротворецът" (26 декември, 13:30 ч.), Бен Афлек и Морган Фрийман във „Всички страхове" (26 декември, 22:00ч.), Жан-Клод Ван Дам в „Приключението" (31 декември, 16:30 ч.), Робърт Редфорд и Деми Мур в „Неприлично предложение" (1 януари, 14:45 ч.), Роуън Аткинсън и Уупи Голдбърг в „Луда надпревара" в новогодишната нощ.

Всяка вечер от 20:30 ч. в дните от 25 декември до 2 януари зрителите на БНТ HD ще могат да видят най-интересните гости в предаването „Извън играта": Аня Пенчева, Деян Донков, Асен Блатечки, Илиана Раева, Маги Малеева, Радостин Стойчев и др.

Музика

За почитателите на музиката, БНТ е подготвила богата музикална програма с концерти на български и световни звезди, както и музикални филми. На 24-ти декември (събота, 21:30 ч.) зрителите на БНТ1 ще могат да гледат юбилейния концерт „Михаил Белчев на 70 години". На връх Коледа, на 25-ти декември (неделя) от 20:30 часа ще бъде излъчен концертът в памет на Вили Казасян - „На Вили". Музикалният спектакъл, поднесен с впечатляваща мултимедия и архивни кадри от „златния" фонд на БНТ, ще припомни една от най-значимите фигури в съвременната българска музика, както и златните години на Биг Бенда на БНР. Следващата вечер от 22:20 ч. отново по БНТ1, зрителите ще могат да се насладят на виртуозните изпълнения на Найджъл Кенеди. По традиция в първия ден на Новата 2017-та година от 12:15 БНТ1 и БНТ HD ще излъчат пряко новогодишния концерт на Виенската филхармония.

В навечерието на Нова година БНТ HD ще припомни успеха на Поли Генова в песенния конкурс на Евровизия (31 декември, 11:00 ч.).

Два интригуващи концерта ще зарадват меломаните по БНТ HD на границата между двете години. От 21:30 часа на 31 декември е шоуто на поп-фурията Бионсе и Джей Зи в Париж, а в полунощ - концертът на канадската легенда Браян Адамс. Празничната програма на БНТ HD предлага на своите зрители и концерти на Ерик Клептън (24 декември, 21:00 ч.), „Ил Диво" (25 декември, 19:30 ч.) и Елтън Джон (1 януари, 21:00 ч.).

В дните от 26 до 30 декември  в 21:00 ч. зрителите на спортно-развлекателния канал на обществената телевизия ще могат да гледат поредица от музикални филми с участието на  Ейми Уайнхайс, „Пинк Флойд", „АББА", „U2" и Ерик Клептън.

Спорт

На 20-ти декември (вторник) от 20:30 часа БНТ1 и БНТ HD ще излъчат пряко 59-тата официалната церемония по връчването на най-престижните награди в българския спорт - „Спортист на годината", като половин час по-рано започва коментарното студио.

В навечерието на Коледа, на 25-ти декември (неделя) от 16:45 часа, БНТ1 ще покаже спектакъла „Отборът", с който „златните момичета" от националния тим по художествена гимнастика се сбогуваха с публиката. Зрителите ще станат свидетели на прекрасната игра на гимнастичките, неподправените емоции на публиката от препълнената зала „Арена Армеец" и емоционалната среща с Цвети Стоянова.

За трета поредна година БНТ HD ще припомни на зрителите си незабравимите спортни вълнения от изминалата година. От 19 до 26 декември футболните фенове ще могат да видят отново най-интересните срещи от Евро 2016. Мачовете ще се излъчват всеки ден в 16:00 ч. В следобедните часове от 27 до 31 декември спортно-развлекателният канал на Българската национална телевизия ще покаже българските успехи и най-интересните мигове от Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро.

За децата

Специално място в празничната програма на БНТ заемат продукциите за деца. Освен с празничните изданията на „Милион и две усмивкии" и детското забавно-познавателно предаване „Бърколино", малките зрители ще се забавляват и с епизоди от анимационния филм „Кунг-фу панда" и с любимите герои на манежа. На 26-ти декември (понеделник) от 14:55 часа БНТ1 ще излъчи спектакъл от Международния цирков фестивал в Монте Карло, а в последния ден от годината от 17:50 часа - юбилейното представление на Цирк „София", с който трупата отбеляза 120 години цирково изкуство в България.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар