Зима

Зима
Пролет

6 декември 2016 г.

К. Нинова: Плевнелиев да спре тупането на топката, призоваваме го да си раздаде мандатите

"Ние няма да оползотворим мандата и утре няма да го приемем."
 
"Борисов подаде оставката, но започва разговори за някакво измислено мнозинство. За последния месец и нещо са обявени нови поръчки за над 1 млрд., започна усилена продажба на имоти, сменят се бордове на държавни предприятия, сменят се държавни служители, предприемат се стъпки за изпращане на посланици, поръчват се нови коли за НСО. Призоваваме това да спре." 

Това заяви лидерът на БСП  Корнелия Нинова след заседание на ИБ на БСП.

Тя призова Плевнелиев да спре тупането на топката за уж стабилност, каквато няма. "Призоваваме го да си раздаде мандатите и да си спази Конституцията. И да се стигне до служебно правителство, което да види кои служебни поръчки могат да спрат", разясни Нинова.

"Ще се обърнем към Румен Радев, когато встъпи в президентството, да влезе сметната палата и да се направи ревизия на НСО", каза още Нинова.

"Изненадващо шефът на отбраната подаде оставка и в дните след петък нищо не предполага да променим нашата позиция, че продължаваме да не виждаме нищо достойно в неговата постъпка. Не е морален акт, щеше да бъде такъв, ако ген. Константин Попов беше подал оставката си на ген. Радев. Да беше оставил решението на новоизбрания президент. Неговата оставка донякъде е прецедент, защото първата стъпка в посока на политизация беше направена от сегашния министър Николай Ненчев към вицеадмирал Николов, който беше отстранен в разрез на закона", заяви бившият военен министър Ангел Найденов.

"Нашето настояване, независимо дали ще бъде приета оставката и ще бъде освободен, е първо да не се бърза с номинации за нов началник, който и да е той. Второ, да не бъде издаван указ от сегашния президент за назначаване на нов началник. Решението трябва да бъде оставено на Радев", допълни Найденов.

Красимир Янков пък смята, че службата се управлява от НСО и иска пълна ревизия на всички решения там. "Изявленията на министъра имат изключително силна чуваемост в нашето общество и призоваваме Бъчварова да използва експертите, които има в МВР. Не веднъж се случва да казва едно, а след това да се оправдава. Некомпетентонстта й не веднъж създава хаос, а и това за униформите потвърждава всичко това. Призоваваме я да не прави изявления или да съгласува това което ще говори с експерти от МВР", заяви депутатът от БСП.

"По отношение на обществените поръчки, с 38 депутата ние няма как да ги спрем, само може да алармираме. А дали това новите коли са поръчани за Радев, едва ли", усъмни се Нинова. Лидерът на БСП отказа да осветли въпроса с поръчаната кола за новия президент, защото това не било нейна работа.

"Ние няма да оползотворим мандата и утре няма да го приемем. В края на този парламент, когато виждаме за какво става въпрос вътре, за какви пазарлъци и пари, ние не искаме да участваме", втвърди тона Корнелия Нинова.


Няма коментари:

Публикуване на коментар