Зима

Зима
Пролет

24 декември 2016 г.

Марин льо Пен: Фрекзит ще бъде част от моята политика

"ЕС се явява нож в сърцето на националния суверенитет на европейските държави."
 
Лидерката на френската партия Национален фронт Марин льо Пен заяви в интервю за гръцкия в."Димократия", че възнамерява да води политика за излизане на Франция от ЕС, предаде ТАСС.

"Фрекзит (излизане на Франция от ЕС) ще бъде част от моята политика", посочи Льо Пен, която планира да участва в президентските избори във Франция. 


"Какво е това ЕС?", пита Льо Пен. "Това е организация, създадена без да се взима под внимание мнението на европейските народи, състои се от олигархия на банки и технократи, такива като /председателя на Европейската комисия Жан-Клод/ Юнкер и други, които никога не е избирал нито един народ, действащи в интерес на германските и френски банки, провеждащи своя собствена икономическа политика, сблъсквайки се с пълното презрение на народите, които те шантажират", посочва Льо Пен в интервюто, съобщава ИА КРООС. 

Според лидерката на Национален фронт "ЕС се явява нож в сърцето на националния суверенитет на европейските държави, а еврото се явява не валута, а инструмент за шантаж, използван от Брюксел, за да провежда своята политика". 

Льо Пен смята, че вече няма необходимост от НАТО. 

"Блокът беше създаден, когато съществуваше заплахата от Варшавския договор и разширяване на комунистическия Съветски съюз", отбеляза тя. 

"СССР вече не съществува, както не съществува и Варшавският договор", изтъкна Льо Пен. 

Тя заяви, че "Вашингтон поддържа съществуването на НАТО за постигане на своите цели в Европа".
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар