Зима

Зима
Пролет

31 декември 2016 г.

CNN: Путин унижи Обама с отказа си да изгони американски дипломати

Позицията на Кремъл съдържа намек за политическото безсилие на отиващия си стопанин на Белия дом
 
Отказът на президента Русия Владимир Путин да изгони американски дипломати и поканата към децата им да дойдат на новогодишното празненство в Кремъл е истинско унижение за отиващия си американски президент Барак Обама. 

Това коментира тази вечер по рупора на демократите CNN бившата шефка на московсковското бюро на новинарската телевизия и водещ експерт по Русия Джил Дохърти, съобщава Epicenter.bg.

Тя смята, че сдържаната реакция на Москва на недружелюбните действия на Вашингтон е сигнал, че политиката на Обама вече няма никакво значение. Дохърти отбеляза обаче, че за новоизбрания президент Доналд Тръмп това може да е сигнал: "Хайде да забравим какво е било досега и да започнем да работим заедно".

Позицията на Кремъл е "страшно оскърбление" за Обама, тъй като в нея се съдържа намек за политическото безсилие на отиващия си стопанин на Белия дом, смята Дохърти.

Напомняме, че вчера Путин заяви, че Москва няма да експулсира американски дипломати в отговор на изгонването на 35 руски дипломати от Вашингтон и Сан Франциско.

Вестник Washington Post нарича решението на президента на РФ "рядко нарушение на дипломатическата традиция на взаимните мерки за наказание".

На фона на препоръките на Сергей Лавров и "дългата история на експулсиране на дипломати от двете страни в качеството на ответни мерки", путинскят маньовър беше "знаменателен", пише New York Times. " Г-н Путин има склонност към остроумни и изненадващи действия и неговото заявление в петък съответства на това", коментира изданието.



Няма коментари:

Публикуване на коментар