Зима

Зима
Пролет

14 декември 2016 г.

"Forbes" обяви Владимир Путин за най-влиятелната личност на 2016 г.

"От своята родна страна до Сирия, като се премине през американските избори, руският лидер продължава да постига целите си."
 
Руският президент Владимир Путин остава за четвърта поредна година най-влиятелната личност в света в годишната класация на списание "Forbes" (Форбс).

"От своята родна страна до Сирия, като се премине през американските избори, руският лидер продължава да постига целите си", се казва в аргументацията на изданието.

На второ и на трето място в класацията са съответно новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и германската канцлерка Ангела Меркел. На четвърто място е китайският президент Си Цзинпин, следван от папа Франциск на пета позиция. На шесто място е Джанет Йелън, ръководителката на американската централна банка.

Местата от седмо до десето са за съоснователя на Майкрософ Бил Гейтс, за ръководителя на Алфабет и Гугъл Лари Пейдж, за индийския премиер Нарендра Моди и за създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Европейският централен банкер Марио Драги е на 11-о място. Новата британска премиерка Тереза Мей е на 14-о място. Милиардерът Уорън Бъфет е на 15-о място.

Президентът на петролния гигант Ексън Мобил Рекс Тилърсън, който Тръмп номинира вчера за държавен секретар, е на 24-о място, точно зад президента на Франция Франсоа Оланд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар