Зима

Зима
Пролет

14 декември 2016 г.

19 дни ще е депутатската ваканция

По-малко дни било "върха на популизма"
 
Депутатите ще почиват 19 дни по Коледа и Нова година. Това стана ясно след кратък, но съдържателен дебат в пленарната зала на парламента.

Според правилника на Народното събрание избраниците ни почиват всяка година от 22 декември до 10 януари.

Тази година РБ поиска почивката да се съкрати с една седмица и вместо 19 да е 12 дни - от 23 декември до 4 януари.

От ГЕРБ, ПФ и "Атака" обявиха това за популизъм и оставиха коледно-новогодишната ваканция на депутатите от 23 декември до 6 януари. 6-ти обаче се пада петък, а парламентът работи от сряда, което удължава ваканцията до 11 януари, съобщава Dnes.bg.

ГЕРБ все пак решиха да работят извънредно вторник преди ваканцията и двата дни в началото на седмицата преди 11-ти определиха за заседания за комисии.

Депутатите влязоха в остър сблъсък от трибуната. Цветомир Михов от ГЕРБ се учуди, че сред искащите по-кратка почивка по празниците бил Методи Андреев, който също се води от ГЕРБ, но отдавна работи с част от РБ. Михов нападна Андреев, че септември го нямало много време на работа, защото бил ангажиран да си прибира гроздето и предположи, че вероятно заради това сега няма нужда от ваканция.

Андреев пък отвърна, че е народен човек и като такъв има нужда да си свърши домашната работа.

"И аз чувствам вина, че не съм имал време да видя майка си, внуците си. Тези християнски празници са за това, защото повечето от нас не се спират и събота, и неделя", коментира Красимир Велчев от ГЕРБ.

Той нарече предложението на РБ "върха на популизма".

Велчев обясни, че по би подкрепил предложение на Реформаторите да се работи и нощем, защото тогава нямало да има възможност за толкова популизъм.

Лидерът на ПФ Валери Симеонов пък предположи, че искането на РБ е свързано със задаващите се избори.

Станислав Станилов от ГЕРБ призова депутатите да не се самобичуват, защото никой няма да ги уважава.

"Ако всички излезем в един чувал и с по един бич и започнем да се самобичуваме, всички ще ни ръкопляскат, но след няколко дни никой няма да ни уважава", каза той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар