Зима

Зима
Пролет

11 януари 2017 г.

В 12 без пет кабинетът отпусна 23 милиона на #КОЙ

В последните си дни вторият кабинет на Бойко Борисов реши да даде близо 23 милиона лева на фирми, свързвани с Делян Пеевски.
 
Решението на правителството в оставка е да отпусне авансово 22.8 милиона лева за финансиране на отсечката от 9.3 км от магистрала „Хемус“.

Вече беше решено, че проектът ще се изпълнява със средства от бюджета. Класираният на първо място кандидат е „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, в което участват свързваната с ГЕРБ „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД – с Пеевски, и „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Предложената цена от дружеството е 54.99 милиона лева без ДДС, съобщава Ureport.bg.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на АМ „Хемус“, участък от 78+500 до км 87+800″ е 910 дни. От тях 180 дни са за проектиране, а 730 дни за изграждане на обекта.

Преди година премиерът Бойко Борисов спря обществените поръчки за „Хемус“, тъй като витаели слухове за свързаност с депутата от ДПС и шефа на „Лукойл България“. Сега очевидно е размислил.



Няма коментари:

Публикуване на коментар