Зима

Зима
Пролет

11 януари 2017 г.

Плевнелиев и още 16 с писмо до Тръмп в услуга на Сорос

Спекулантът ги активира, след като лъсна, че може да бъде обявен за заплаха за САЩ

Грантаджии от цяла Европа треперят за хранилката си и фалшифицират новини


Отиващият си президент на страната и пръв приятел на олигарха Иво Прокопиев Росен Плевнелиев направи последен отчаян опит да противопостави новоизбрания държавен глава на САЩ Доналд Тръмп и администрацията му на руското правителство.


На изпроводяк, броени дни преди да освободи „Дондуков“2 от присъствието си, Плевнелиев, който сам се превърна в политически труп благодарение на откровеното лобиране в полза на интересите на Прокопиев и менторите му, направи поредния външнополитически гаф. Той постави парафа си под патетично писмо до Тръмп заедно с 16 вече пенсионирани лидери и министри в държави от Централна и Източна Европа. В него подписаните, представящи се като „лидери на мнение“ в Европа, но всъщност все бивши ръководни кадри в страните си и настоящи участници в дискусии, често пъти организирани от грантаджийски структури, призовават Тръмп да не се сближава с президента на Русия Владимир Путин и да не сваля санкциите срещу Кремъл.

Основната част на писмото обаче всъщност е свързана с Украйна, като 17-те пишат дословно, че „голяма сделка с Русия“ би деморализирала проамериканските сили в Украйна, би „блъснала страната под автобуса“ и би довела до тежки последствия за позициите на Америка в Европа. 


Вкарването на Украйна в патетичния памфлет всъщност издава и кой е инспираторът на писмото. Още повече, че скандалът идва ден, след като лъсна, че след встъпването си в длъжност Тръмп смята да обвини Джордж Сорос – милиардера спекулант и основен спонсор на редица НПО-та и партии из Централна и Източна Европа, в това число и на новоучредената у нас „агнешка партия“, в „заплаха за националната сигурност на САЩ“. 

Причината са информациите, че Сорос е участвал в организирането на Майдана и е „работил за подкопаването на процесите и институциите в Украйна“, като е целял да овладее държавата, създавайки предпоставки за война. Че Сорос е участвал активно в процесите в Украйна, свидетелства и изтекъл в интернет протокол от „закуска с американския посланик в Украйна Джефри Пайет от 31 март 2014 – няколко седмици след Евромайдана и непосредствено преди избухването на военните действия в Донбас. На въпросната среща се обсъжда бъдещето на страната, като присъстват лично Джордж Сорос, неколцина високопоставени представители на централата на „Отворено общество“ в САЩ, директорът на USAID за Украйна и Иван Кръстев от Център за либерални стратегии. Акцентът в дискусиите в тази отбрана компания е пиар стратегията, която трябва да прилага украинският кабинет срещу Русия. 

Кръстев пък е основна фигура у нас на Сорос и приближен до семейния приятел на Плевнелиев Иво Прокопиев.

Биографии, белязани от Сорос, имат и част от останалите автори на писмото. Сред тях е бившият президент на Румъния, разследван за пране на пари – Траян Бъсеску. Именно докато бе начело на държавата си, той назначи за правосъден министър скандалната Моника Маковей и я остави да прави буквално лов на вещици срещу негови и нейни опоненти. Маковей впрочем е стипендиант на Сорос. 


Друг от авторите - бившата президентка на Естония Вайра Вике-Фрайберга, предизвика скандал, след като наложи вето върху разсекретяване на досиетата на сътрудниците на КГБ в родината й, а впоследствие се оказа, че именно мъжът й е такъв. Бившият външен министър на Швеция Карл Билд пък е бил в ръководството на скандалната международна компания „Ландън ойл“, сочена за отговорна за смъртта на над 10 хил. души в Судан през 90-те години на миналия век. На практика всички подписали се под скандалното писмо пряко или косвено дължат кариерите си на Сорос и неговите фондации, а начело на списъка е родният псевдопрезидент Росен Плевнелиев, чиито връзки и зависимости с олигарха Иво Прокопиев отдавна не са тайна.

Безумното писмо е част от истеричната атака на Сорос и спонсорираните от него политици, неправителствени организации и медии по цял свят срещу смяната на караула в Белия дом.

Ден след като стана ясно, че преходният кабинет на Тръмп е изискал от Русия цялата информация за свързаността на Сорос с размириците в Украйна с цел милиардерът да бъде разследван, пипалата на „Отворено общество“ се размърдаха. Наред с псевдопредставителното писмо от грантаджийски политици от цяла Европа, в САЩ беше продуциран скандал с фалшиви компромати срещу Тръмп, които уж руснаците притежават. Новият президент вече отрече тези спекулации и ги нарече поредна порция фалшиви новини.

Грантаджиите, предвождани у нас от Прокопиев, присъдружните медии на кръга „Капитал“ и политици, верни на „Агнешките главички“, също се впуснаха във фабрикуване на фалшиви новини за измислени обществени поръчки. Заради разместването на пластовете във Вашингтон олигархията, създадена от Сорос по целия свят, явно трепери за бъдещето си и по тази причина фабрикува скандали, използвайки не само марионетния си президент Плевнелиев, но и всички възможни лостове, създадени с пари от грантове. У нас схемата е ясна – драгалевският лаборант и пръв партизанин на Сорос Иван Костов заедно с подопечните си олигарси Иво Прокопиев и Цветан Василев се опитват по всякакъв начин да дестабилизират държавата, за да се спасят от съдебно преследване за далаверите и приватизационните кражби, които направиха по време на прехода.

Дават му офис вкъщи


Отиващият си президент Росен Плевнелиев успя да се уреди с офис не къде да е, а в личния си проект „София Тех парк“. По закон бившите президенти имат право, с държавни пари да им бъде осигурен офис за развиване на обществена дейност, ако пожелаят, и на днешното заседание на МС на Плевнелиев му бяха заделени почти 200 кв.м не къде да е, а в технологичния парк, за който отиващият си държавен глава даде мило и драго да бъде реализиран с мощна държавна подкрепа. Публична тайна е, че в сградата се помещават основно фирми, близки на Плевнелиев, а той самият не пропусна да пререже лентата на парка, когато бе завършен. Така след 2 седмици президентът ще си има офис на място, в което се чувства като у дома си, и на всичкото отгоре наемът му ще се плаща от държавата.

Прокопиев се крие от неудобни въпроси

Олигархът Иво Прокопиев, когото прокуратурата обвини за далаверата с акции в EVN, побягна из коридорите на bTV, когато видя, че репортер на Канал 3 иска да му даде думата. Словоохотливият в студиото издател побягна отново в паника, виждайки камерата на Канал 3. Вече повече от два месеца Прокопиев отказва възможността да се изкаже пред телевизията, която му дава възможност всеки ден да отговори на обществено значими въпроси. Канал 3 попита Прокопиев как се чувства като обвиняем. Той можеше съвсем спокойно да изложи тезата си, че се чувства политически преследван (въпреки че засега винаги е твърдял, че не е политик и не участва в политическия живот на страната). Медията зададе и други въпроси, които не спира да поставя от два месеца.

Унгария гони фондациите на милиардера

Унгария планира да предприеме сериозни мерки срещу неправителствените организации, свързани с милиардера Джордж Сорос, след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Силард Немет, заместник-председателят на партията на премиера Виктор Орбан според заместник-ръководителят на партията на премиера Виктор Орбан, каза пред репортери, че страната му ще използва "всички средства на разположение", за да "измете" неправителствените организации, финансирани от родения в Унгария Сорос, които "служат на глобални капиталисти и поставят принципа на политическата коректност над националните правителства". 


"Убеден съм, че за това се създадоха международни условия" поради избора на Доналд Тръмп, цитира думите на Немет държавната информационна агенция MIT. Депутати започнаха дебати по законопроект, позволяващ на властите да правят финансови проверки на ръководители на НПО, става ясно от програмата на унгарския парламент.

 
"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар