Зима

Зима
Пролет

17 януари 2017 г.

Владимир Путин: Да не мислите, че нашите тайни служби тичат след всички американски милиардери?

"Поръчителите на компроматите срещу Доналд Тръмп са по-лоши и от проститутки!"

Руският президент Владимир Путин обвини отиващата си американска администрация в опит да подкопае легитимността на избрания президент Доналд Тръмп.

"Какво наблюдаваме в САЩ? Наблюдаваме продължаваща остра вътрешнополитическа борба, независимо от това че изборите за президент приключиха и че те приключиха с убедителна победа за господин Тръмп", каза Путин на съвместна пресконференция с молдовския си колега Игор Додон в Москва.
 

"В хода на тази борба бяха поставени няколко задачи и първата от тях е да се подкопае легитимността на избрания президент на САЩ", каза руският президент.

Той заяви, че действията на отиващата си американска администрация нанасят като цяло е в ущърб на интересите на самите САЩ.

Руският президент обвини още сегашните американски власти, че се опитват "да вържат ръцете и краката на новоизбрания президент Тръмп при изпълнението на предизборните му обещания както в страната, така и на международната сцена".


Според него същите тези кръгове са използвали Украйна и нейния "Майдан" като тренировка и биха могли да предизвикат такива събития и у дома си, предаде "РИА Новости". В случая той визира Джордж Сорос, който бе основен спонсор на кампанията на Хилари Клинтън.
 

Путин отхвърли информациите, разпространени от американски медии, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп и са натрупали компромати срещу него с цел да го шантажират.

"Да не мислите, че нашите тайни служби тичат след всички американски милиардери? Разбира се, че не е така", каза Путин.

Той заяви, че поръчителите на т.нар. доклад за това, че Русия разполагала с компромат срещу новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, са „по-лоши от проститутки".

„Проституцията е сериозно и грозно социално явление, защото млади жени се занимават с това, понеже не могат по друг начин да си осигурят достоен живот, и до голяма степен това е по вина на обществото и държавата. А хората, които поръчват подобни фалшификати (че имало компромат за Тръмп, включително и за негови връзки с проститутки), които сега се разпространяват срещу новоизбрания президент на САЩ, ги фабрикуват и използват в политическата борба, те са по-лоши и от проститутки", каза руският държавен глава.

 
Путин повтори, че никога не се е срещал с Тръмп и изрази надежда, че Москва и Вашингтон могат накрая да върнат към нормалното отношенията си.

Същевременно Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, каза, че Путин се е сбогувал с Барак Обама на срещата на върха на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион, състояла се през ноември в Перу. Тогава той му благодарил за съвместната работа. Путин обаче допълни, че не планира в бъдеще нови контакти с Обама.

Игор Додон и Владимир Путин

Няма коментари:

Публикуване на коментар