Лято

Лято

22 януари 2017 г.

Стефан Данаилов: Румене, тепърва започват сериозните работи!

"Моята мечта се сбъдна – Румен Радев, генерале мой, е президент."
 
Това каза пред бТВ актьорът и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов. Той оглави Инициативния комитет зад кандидатурата на новия държавен глава.

„Нищо, че е студено. Айде, Румене, дръж се, няма страшно! Тепърва започват сериозните работи”, обърна се Данаилов към генерала задочно. Предаването по бТВ бе преди началото на церемонията по смяната на караула на "Дондуков" 2.

Актьорът посочи, че е гледал „с голямо удоволствие” словото на новия държавен глава в Народното събрание. С него той предизвика полемики, но, според Стефан Данаилов Румен Радев „не знаеше пред какви хора ще говори, тази парламентарна банка е много опасна, защото хората, които слушат, не са изпълнени с политическа култура”.

Данаилов коментира, че новият президент „не е в свои води” в парламента и се чувства по-добре, когато говори сред обикновените хора и днешното му слово е било много добро. „Днес той не е уплашен, онзи ден беше смутен, днес беше много по-спокоен и уверен”, коментира още зам.-председателят на БСП.

Запитан дали БСП ще кадрува в служебното правителство, Стефан Данаилов отговори: „Няма как да му стъпиш на врата на този човек... В служебния кабинет няма да има представители на БСП и това се изпълнява 1:1!”

„Ген. Радев освен всичко има голяма интуиция. Няма начин интуицията да не му е говорила, когато се е кандидатирал за президент – „дръж се, има шанс”, продължи Ламбо. По думите му генералът не иска съвети за това какво ще прави. 


„Аз много се надявам той да избере едно добро обкръжение”, каза още знаменитият актьор.

"Тези, които повтарят, че той не е политик, да попитам, може ли човек, който не е политик, да произнесе такава реч?", обобщи Стефан Данаилов.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар