Зима

Зима
Пролет

26 януари 2017 г.

Доц. Минчо Христов: Президентът да наложи вето на криминалния закон за концесиите

"Това е най-скандалния и криминален закон, който е приет от това Народно събрание."

"Президентът Румен Радев да наложи вето на криминалния закон за концесиите приет от българския парламент във вторник. Ако не стори това, значи застава на страната на мафията, а не на страната на държавата и на народа."

Това заяви за Фрог нюз бившият депутат и преподавател в Техническия университет доц. Минчо Христов.

Той допълни, че е внесъл своето виждане за закона за концесиите за разглеждане в деловодството на президентството.

"Това е най-скандалния и криминален закон, който е приет от това Народно събрание. В него се дава възможност държавата и общините да плащат на канцесионерите, когато последните докажат, че са на загуба. Този криминален закон ще ни струва десетки милиарди левове в близките години. Затова призовавам президента да му наложи вето. С това ще покаже на кого служи - на българския народ или на българската мафия", заяви доц. Христов.

Той даде оценка и коментира очакванията си от служебното правителство. 


"Разочарован съм от президента Радев за някои назначения в служебното правителство. Не може ключови фигури в него да са от движението на Симеон Сакскобургготски. Не може шефът на кабинета на Царя да е външен министър."

По думите му това показва силни обвързаности на новия президент. 

"Като виждам от какви хора е съставено това правителство няма да има ревизия на свършеното от кабинета "Борисов 2", няма  да има и начало на някаква борба с корупцията. Не виждам как хора като Ради Найденов ще правят някаква ревизия. Тези хора няма нищо да направят и с еврофондовете, бъдете сигурни. Да организират поне изборите  що годе добре. Трябва да изберем други хора в парламента на предстоящите избори", смята доцент Христов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар