Зима

Зима
Пролет

9 януари 2017 г.

Каракачанов призова политиците да поставят националния интерес пред личния

"Да говориш за удължаване на един парламент, който на практика се е изчерпал, е несериозно"
 
Преди старта на предизборната кампания, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова политическите лидери да се фокусират не върху собствените си амбиции, а върху това какви проблеми има и трябва да бъдат решени.

Според него това би могло да стане само ако политиците поставят националния интерес пред личния.

"Да говориш за удължаване на един парламент, който на практика се е изчерпал, е несериозно", коментира той създалата се ситуация с провалените проучвателни мандати за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание.

Той отсече, че на предсрочните избори ще се запази коалицията "Обединени патриоти", в която влизат ВМРО, НФСБ и "Атака", създадена около президентските избори.

"Ако някой се надява че коалицията "Обединени патриоти" няма да се бори заедно, е сгрешил в сметките", заяви още той пред бТВ.

Воеводата обясни, че според него е редно скоро след встъпването си в длъжност новоизбраният президент Румен Радев да разпусне 43-то Народно събрание, да назначи служебно правителство и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

Красимир Каракачанов коментира и ситуацията в Турция след терористичния акт в нощния клуб в Истанбул в навечерието на Нова година.

Според него атентатът не е имал нищо общо с "Ислямска държава", която естествено е побързала на поеме отговорността за него, защото печели от това.

Почеркът обаче бил по-скоро на терористичната организация "Сивите вълци", която винаги е била близо до властта в Турция.

Според Каракачанов заради сложната ситуация, в която Турция се намира, тя тепърва ще създава много проблеми на Европа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар