Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2017 г.

Кандидатът за НС от ГЕРБ Спас Пеев се отказа

Не иска да е депутат 11/11

Единайстият в листата за кандидат-депутати от ГЕРБ в 27 МИР Стара Загора - Спас Пеев, се отказа от надпреварата за парламента. 

Причината – номерът му в листата с кандидати на партията се оказа същият, какъвто е и номерът в бюлетината на ГЕРБ за предстоящите избори – 11.

След решението му, Спас Пеев вече е заличен от листата на ГЕРБ в Стара Загора за предстоящите избори, а номерът му в листата ще остане празен, а срещу него ще пише – заличен. Целта е в бюлетината да не настъпват допълнителни размествания, които да доведат до объркване сред гласоподавателите.

Феноменът на успешни кандидати заради съвпадението на номера им в листата с номера на бюлетината на партията се появи на последните евроизбори. Тогава Момчил Неков от БСП изпревари по преференции водача Сергей Станишев и стана евродепутат с феномена "15/15". След избора му имаше натиск да се оттегли от европарламента заради начина, по който бе избран, но в крайна сметка Неков остана, припомня Dnes.bg.

На последните парламентарни избори пък новоизбран депутат от ГЕРБ по схемата 9/9 се отказа от парламента. Дочко Димитров Дочев бе на 9 позиция в листата на ГЕРБ в Плевен, но подаде заявление в ЦИК, с което обяви, че иска да бъде заличен от кандидатската листа на партията си.

Членовете на комисията уважиха искането му и излязоха с решение за заличаването му.



Няма коментари:

Публикуване на коментар