Зима

Зима
Пролет

17 февруари 2017 г.

Светльо Витков срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова

Днес "Глас народен" и РБ подписаха споразумението си за парламентарните избори

Реформаторите пускат Светльо Витков срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова в лидерския 25-ти район в София.

Шефът на "Глас народен", по-известен като Светльо от "Хиподил", ще води листата на РБ в столичния район, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес "Глас народен" и РБ подписаха споразумението си за парламентарните избори. Витков обяви, че три години партията му не се е коалирала с никого, но в политиката винаги идвал момент формациите да решат дали да са сами или не.

Лидерът на "Глас народен" обеща, че няма да гласува никога за вдигане на данъците, поемане на нов дълг и срещу националната сигурност.

Партиите се надпреварват да залагат на известни имена от музикалните среди като част от гражданската квота в листите си за парламента.

Преди дни стана ясно, че БСП включва в листата си певицата Нона Йотова, половинка на някогашния вътрешен министър в кабинета на Иван Костов Богомил Бонев. Тя е на избираемото четвърто място в листата на социалистите в столичния 24-и район. Там водач на червените е актьорът Стефан Данаилов.

В листата, с която ГЕРБ излизат срещу него и Нона Йотова, пък е музикантът Калин Вельов. В тази листа ще и друго знаково име, но не от музиката, а от зората на демокрацията – конституционалистът Георги Марков.

Водач на листата на ГЕРБ в 24 район ще е доскорошният финансов министър Владислав Горанов. Освен него министри на Борисов получават първите места в други ключови листи - Томислав Дончев в 23-и МИР и в Габрово, Лиляна Павлова във Варна, Ивелина Василева в Бургас, Теменужка Петкова в Търговище, Десислава Танева в Сливен, Николина Ангелкова в София-област.



Няма коментари:

Публикуване на коментар