Зима

Зима
Пролет

17 февруари 2017 г.

За какво помага сокът от киселите краставички?

Повечето хора изхвърлят водата от киселите краставички.
 
Тази вкусна кисела саламура обаче има толкова здравословни ползи, че следващия път ще се замислите преди да я излеете в канала на мивката.

За какво помага водата от киселите краставички?

Предотвратява мускулни крампи

Сокът от киселите краставички съдържа калциев хлорид, а той успокоява крампите. Освен него в сока от краставичките се съдържат калий и натрий. Те също имат свойството да намаляват мускулните спазми. Ето защо много спортисти пият саламурата от туршията с кисели краставички след усилена тренировка.

Сокът от киселите краставички е най-добрата енергийна напитка

Високите нива на натрий в сока от краставичките се оказват полезни при страдащи от сърдечносъдови и неврологични заболявания. Той има свойството да възстановява електролитния баланс в тялото като по този начин повишава и енергийните нива.

Помага при разстройство и стомашно-чревни проблеми

Оцетът е известен със свойството си да успокоява раздразнените черва. Той е ефикасен при разстройства и затова водата от киселите краставички, която съдържа оцет, е полезна при диарии.

Потиска синдрома на неспокойния крак

Този синдром е заболяване на нервната система. Пиенето на сок от кисели краставички помага за потискането му заради завидните нива на минерални съединения в него.

Помага при махмурлук

Туршиите имат свойството да потискат симптомите на махмурлук след прекаляване с алкохола благодарение на балансирането на електролитите в тялото, за което допринасят. Ако след купонджийска вечер нямате апетит за каквато и да е храна, просто пийнете малко сок от краставички и ще се почувствате добре.

Богат е на антиоксиданти

Антиоксидантите са полезни вещества, които се борят със свободните радикали. Това допринася за борбата със стареенето на клетките, раковите процеси и отключването на хронични заболявания.



 
Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар