Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2017 г.

Пояна Брашов – на ски в Румъния (галерия)

Курортът мами с красивата си гледка и чистия въздух
 
През 1895 г. е замислено изграждането на квартал в периферията на румънския град Брашов. 

11 години по-късно той се превръща в най-красивият и луксозен румънски ски курорт. Намира се на 167 км от Букурещ и на 13 км от Брашов и носи китното име Пояна Брашов (поляната на Брашов).

В Пояна Брашов се провежда първото румънско национално състезание по ски спортове. Мястото е било домакин и на Международните зимни игри за младежи. Днес е модерен курорт с 13 писти, една от които олимпийска, 3 за ски скокове и една подходяща за специален слалом.

Пояна Брашов е център на зимните спортове в Румъния. Освен ски пистите има улеи за шейни с обща дължина 20 км, кабинкови и седалкови лифтове. Курортът е известен и с изкуствения си сняг, който позволява практикуването на зимни удоволствия и през по-меките сезони – есен и пролет.

Курортът мами с красивата си гледка и чистия въздух. Хотелите са лъскави, но могат да се намерят квартири на изгодна цена. Малките уютни вили ще ви пренесат за минутка в Алпите.

Забавленията в Пояна Брашов включват барове, заведения с традиционна румънска музика и цигански оркестри. Може там да срещнете своята Касандра! Ресторантите имат богато месно меню, а на места има атрактивни дегустации с вино. Спортни площадки, басейни, център по алпинизъм и ледени пързалки са екстрите, които вървят към всяко посещение на приказния курорт.

За любопитните и суеверни туристи граф Дракула е предоставил своя дом – замъкът Бран. Митовете говорят, че това е било убежището му векове наред, но информацията не е потвърдена от историците.


Няма коментари:

Публикуване на коментар