Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2017 г.

Тома Томов: Да, бях в ДС, не се срамувам от това

"Петър Дертлиев първи ме покани в политиката, но тогава аз имах много работа в журналистиката."
 
„Факт е, че през 70-те години съм сътрудничил на разузнаването в Първо главно управление на ДС. Пътувах често в чужбина и винаги след като се връщах ме брифираха - трябваше да разказвам с кои хора съм се срещал. Не се срамувам от това, аз 50 години съм пред българския народ с лицето си". 

Тези признания направи в ефира на бТВ журналистът Тома Томов, който на изборите се впуска в политиката като водач на листа от БСП.

„Баща ми никога не е бил шеф на затвора в Белене, работи няколко години там, след което се пенсионира. Той е достоен и почтен човек, беше приятел на Вапцаров, а ръцете му никога не са били изцапани с кръв", категоричен е журналистът.

„Петър Дертлиев първи ме покани в политиката, но тогава аз имах много работа в журналистиката. За тези избори ме покани Корнелия Нинова - първия път отказах веднага, това беше още през лятото. Вторият път вече участвах в инициативния комитет за избирането на президента генерал Румен Радев", разказа Томов за раждането на политическите си амбиции.

„Още когато се кандидатира за президент, казах на Румен Радев, че ще бъде убит до два месеца. Бях убеден, че той ще загуби, че Бойко ще го бие. Това, че той победи, че изведнъж има една огромна вълна на недоволство, която не се вижда в медиите, е най-голямото свидетелство за желанието за промяна", категоричен е Тома Томов.

Той допълни, че няма да става партиец и след като си свърши работата, ще излезе от политиката и ще се върне към журналистиката.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар