Зима

Зима
Пролет

14 февруари 2017 г.

Руснаците най-доволни при Брежнев и Путин

При управлението на Путин животът в Русия бил по-добър от когато и да било през последните 100 години
 
Руснаците смятат, че животът им е бил най-хубав през епохата на Леонид Илич Брежнев и сега при Владимир Путин, според допитване на социологическия център "Левада", чиито данни цитира "Ведомости".

Почти една трета от анкетираните - 32 процента, са на мнение, че през управлението на Путин животът в Русия е по-добър от когато и да било през последните 100 години.

За Брежнев - комунистическия вожд от 70-те и 80-те, са гласували 29 на сто от участниците в анкетата, организирана по случай стогодишнината от февруарската революция в Русия.

Полемиката около идеята руски закон да защити от обиди държавния глава е отразена в материал на "Комерсант", информира BBC.

Според вестника при посещение на Вячеслав Володин, председателят на Държавната дума, в република Татарстан местен работник му предложил парламентът да приеме такъв закон, защото се усещал "информационен удар" срещу Владимир Путин.

Володин с охота подкрепил идеята. Заявил, че в други държави има такива закони и за изказвания срещу Барак Обама например четирима души са получили сериозни присъди през 2015 г.

Според председателя на руския парламент Русия в този смисъл е "по-отворена, по-демократична" страна.

"Пишат каквото си искат, говорят каквото си искат. Това е вече неотменима част от нашата култура", заявил той.



Няма коментари:

Публикуване на коментар