Зима

Зима
Пролет

6 февруари 2017 г.

Марин льо Пен: Европейският съюз е провал

"Икономическата глобализация води до ислямски фундаментализъм."
 
"Европейският съюз е провал", заяви лидерът на френската крайна десница Марин льо Пен, която откри кандидат-президентската си кампания на митинг в Лион. 

Льо Пен остава със силни шансове да достигне до втория тур на президентските избори.

Икономическата глобализация води до ислямски фундаментализъм - това беше лайтмотивът в програмната реч на льо Пен на митинга ѝ в Лион. 


Лидерката на френския "Национален фронт" заяви, че е белязала с "печата на народа" своята кандидатура:

"Ако сте тук днес с тази голяма група хора, то това е защото разбирате и последните събития ни показаха, че срещу парите от дясно и парите от ляво аз съм кандидатът на френския народ."

Льо Пен потвърди намерението си да преговаря с Европейския съюз за суверенитета на Франция, преди да постави на референдум въпроса за край на европейското членство на страната, заплашена според нея от финансовото господство и масовата миграция. Тя предвижда и излизане на Франция от военното командване на НАТО, съобщава Cross.bg.

Кандидатката за Елисейския дворец отхвърли всякакво легализиране на статута на нелегалните имигранти и обеща да бъдат експулсирани всички чужденци, получили присъди във Франция. "Всички средища на ислямистка пропаганда ще бъдат закрити", отсече тя.

Силно идеологическата реч на Льо Пен с акцент върху френската идентичност беше изградена като контрапункт на евентуалните ѝ съперници на втория тур на президентските избори - центриста-либерал Еманюел Макрон или консерватора Франсоа Фийон, ако остане в надпреварата.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар