Зима

Зима
Пролет

6 февруари 2017 г.

Black Sabbath сложиха край на приказката! (видео)

Финалните ноти в концертната кариера на великите Black Sabbath прозвучаха.
 
Това е краят!

Групата сложи край на своята легендарна история с концерт в родния Бирмингам. Последната изпълнена от Black Sabbath песен пък беше един от големите им хитове – „Paranoid“.

След брилянтното соло на Тони Айоми, тълпата избухна с възгласи „Още една песен“, но Ози Озбърн, Тони Айоми и Гийзър Бътлър приключиха. Те се прегърнаха в центъра на сцената за последен път пред своите фенове. 


„Благодаря ви, хубава вечер“, каза Ози след това.

Вечерта на четвърти февруари 2017 година беше историческа дата, защото от сцената за последно слязоха легендарните Black Sabbath! Тяхната приказка започва с едноименния им дебютен албум от 1970 година, променяйки историята на музиката, повлиявайки на стотици, на хиляди музиканти и групи, на милиони фенове. 


Благодарим ви, Black Sabbath!

Какво казаха други големи музиканти за „кръстниците на метъла“!

Басистът на Anthrax Франк Бело – „Никога няма да кажа довиждане. Номер едно, не мога да си представя един свят без Sabbath, затова и няма да кажа довиждане, затова винаги ще се моля и ще ръчкам Гийзър Бътлър за това „единично шоу“ някога, някъде. Никога няма да кажа никога, защото Sabbath са завинаги“.

Зак Уайлд – „Господарят Айоми е практически архитекта на музиката, която всички ние обичаме. Когато създадеш един музикален жанр, това е невероятно. Имаш джаз, класическа или блус музика, а след това тази друга музикална форма – нарича се Sabbath“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар