Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2017 г.

Писмо до зрителите

Браво на СЕМ. Притиснат от всички страни да признае личното право на монаха да прави свирки, глобиха последното разследване, посветено на педерастите в църквата.

Няма да има повече опити въобще за скрити камери, където и да е. Защото правилата са на страната на нарушаващите канона и закона.

А вие, драги зрители искате разследвания в политиката и далаверите на висшестоящите? Как да стане, като за всеки монах гей ни глобяват?

Ми те, ако ни глобяват, заради някой монах-гей, изпаднал до милостта на манафите - и предплатената свирка - представете си какво ще направят, ако разследваме политик или бизнесмен.

Зрителят седи и се чуди - защо бе Карбовски, няма разследване срещу политик? Срещу бизнесмен? Срещу институция? Питат ме мен зрителите и ми се карат - страх ли ни е?

Не ни е страх.

Има по-ясни причини:

По телевизията вече не се дава нищо, което може да се оспори в съда.

Това е победата на либерализма и правния отдел на всяка телевизия.

Защо да си създаваме проблеми.

Защо вие зрителите не си създавате проблеми, а искате от журналиста да бъде уволнен и влачен по съдилища, които вече са се превърнали в сърдилища.

Либерализмът на ЕС даде възможност на всеки, който се чувства природно и морално ощетен да съди безобидната истина. Защото, нямате съмнение - истината е мишената.

СЕМ няма как да постъпи иначе.

Защото има сто организации, защитаващи правата на гей-обществото, но няма нито една защитаваща правото на журналиста от разследване, правото му да иска обяснения и дори правото му на смяна на работата.

Това едва ли днес ще трогне някого.

Зрителят е такова животно, че не излиза на бунт, дори когато няма топла вода (негово свещено право), та да очакваме да защитава правото си на осведоменост. Правото на осведоменост свещено ли беше? Не.

Правото на топла вода може ли да се оспори в съда? Може.

Оттук нататък, деца, само езопов език. Четете сайтове. Защото и ФБ в ненормалната си любезност вече ни спира.

Като топла вода ни спират. Но, както се видя - колко хора имат нужда от топла вода, а, деца?

Сбогом на жанра разследване.

След дълго и тежко боледуване същият издъхна, мир на праха му.




Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар