Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2017 г.

Проф. Иво Христов: Имаме нужда от спасяване на държавата и на отечеството

"Изборите ще бъдат решени от омерзението на българите от ситуацията, в която живеят."
 
"В БСП добре гледат на външни хора, които оглавяват листата им. Първите ми впечатления от срещите в Пловдив бяха много добри."

Това заяви пред БНТ кандидат-депутатът от БСП проф. Иво Христов.

"Проблемите на Западна Европа не са проблеми на България. Нашата страна по-скоро има проблеми на страна от Третия свят, отколкото на страна от Европа. Виновни сме всички", сподели той.

"Необмислената евроинтеграция доведе до това, че 2,5 млн. българи заминаха в по-добрия свят. Сега ние не разполагаме със съответния човешки капитал. Стигнахме до момент, когато няма кой да различи винтче от болтче", категоричен е професорът.

"Всички се провалиха, включително и социалистите. Това, че сега съм част от БСП, означава, че някои хора са се поучили от грешките си. Нашите проблеми не са леви или десни. Въпросът е как ще се управлява, а не с кого", каза още Иво Христов.

"България трябва да поиска отмяната на санкциите срещу Русия. От тези санкции губят и двете страни", увери още кандидат-депутатът.

"Не гледам на себе си като политик, влязъл съм в политиката за определен период, за да свърша някаква работа. Имаме нужда от спасяване на държавата и на отечеството. Изборите ще бъдат решени от омерзението на българите от ситуацията, в която живеят", заяви проф. Христов.

„България има много проблеми в момента и те не могат да бъдат наречени леви или десни. Страната ни има нужда от спасяване на държавата и на отечеството. Имаме народоспасителни задачи и с оглед на тях, трябва да си подкрепим приоритетите, тактиката и стратегията“, заяви той. Според водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-град  важното е как ще се управлява, не с кого.
 

Проф Христов смята, че сме се „сблъскали челно“ с реалността след желанията си за присъединяване към Западна Европа. Според него когато една относително по-слабо развита икономика бъде прикачена към една по-силна -  слабата икономика бива изсмукана от силната. 

Проф Христов обясни, че България е преминала от една геополитическа орбита в друга и проблемът е бил в неумелото управление на този процес от страна на българските елити.


Няма коментари:

Публикуване на коментар