Зима

Зима
Пролет

2 март 2017 г.

Бойко Борисов: Угодих й на всички капризи, тя ме разиграва

Дългочаканият дебат между лидерите на двете основни политически партии у нас – ГЕРБ и БСП, няма да има.

"Дебат с госпожата няма да има. Вчера я чаках. Угодих й на всички капризи, тя ме разиграва. Вече програмата ми е наредена - по два дена на ден", отсече доскорошният премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той разкри, че е бил готов на всички варианти, но... По метода на елементарните преобразувания Борисов обясни, че след като твърдиш, че си спечелил изборите, не може да се правиш, че нямаш нищо общо със служебния кабинет.

"Защо те бягат и защо не искат да кажат кои министри ще изпълняват тази фантастична програма, която имат?", поинтересува се Борисов.

"Правихте 2 дни студиа, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за "мач в две полувремена" – експертите - кандидати за министри от двете партии, втората част – само аз и г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: "Не!", продължи Борисов и попита: "От какво ни е страх да си покажем хората, които ще изпълняват програмите?” Казах на Нинова, че от моя страна ще участват Томислав Дончев, Влади Горанов, Екатерина Захариева и Лили Павлова. Не са скандалджии", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че единствените, с които би започнал преговори за съставяне на правителство, са Реформаторският блок и Патриотите.

"И те в своите изказвания посочват доста добри неща, които сме направили. Ако се постигне такъв вариант, първите, с които ще седнем да разговаряме, са те", поясни той.

Борисов определи като манипулация и лъжа твърденията, че формацията на Веселин Марешки е "обгрижвана от ГЕРБ", за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет.

"Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С "Воля" не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни", категоричен бе той пред Нова тв.

"Моето истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлива пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция", коментира още Борисов и бе категоричен, че ако ГЕРБ са втори на изборите, остават в опозиция.

"Народът ще си е избрал друг първенец" - така той аргументира избора си да не опитва реализация на втория мандат, ако ГЕРБ не е с най-много гласове.

Бойко Борисов все пак настоя, че е важно да се направи стабилно управление за следващите година и половина, поне докато мине председателството ни на ЕС.



Няма коментари:

Публикуване на коментар