Зима

Зима
Пролет

22 март 2017 г.

Пари – Партия – Пари прим

Наистина ли средно интелигентният българин смята, че Корнелия е комунистка, че Бойко е антикомунист, че Волен е новият Левски?
 
Аз нещо не разбирам. Не разбирам защо не разбирате.

Няма политик, който да вярва в партийната линия. Има политици, които искат да станат политици, защото нищо друго не могат да правят. Огледат се, ослушат се , и хоп, там където най-лесно могат да си постигнат целта, стрелят, и ако имат късмет, улучват.

Какво улучват? Улучват доходи, които идват от не знам къде си. За работа, която е за не знам какво си. Аз продължавам да се чудя, особено в България, кой плаща на политиците. Нали уж митниците вече не снасят пари. Кой плаща на Корнелия, на Бойко, на Волен? Дали членският внос на членската маса е достатъчен? Или някои милионерчета са си разпределили партийките и си играят игрички с българския народ? 


Една много сериозна игра. Залозите в нея са наистина милиони. Някои милионерчета си загубиха милионите, други си загубиха живота, но дявол да го вземе, все още има милиони за разпределяне.

Наистина ли средно интелигентният българин смята, че Корнелия е комунистка, че Бойко е антикомунист, че Волен е новият Левски? Смешно. Те просто са играчи от класа. Долна, но все пак класа. Ако техните усилия се впрегнат за някоя полезна за България кауза, те ще станат национални герои. Но засега всичко показва, че после себе си, те най-обичат пак себе си. Да ме извинява Ботев, че плагиатствам.

Корнелия опита първо в дясното пространство. Спечели каквото можа, видя, че там нещата не вървят и, хоп, БСП има нужда от кадри. Аз съм на разположение на всички, които са ми платили повече.

Бойко опита в силовите групировки. Разбра, че там го бива и реши с подкрепата на българските тийнеджерки да влезе в политиката. И съчета силата на политиката със силата на групировкте. Евала. Свалям му шапка.

Волен постави основите на демокрацията в България и като видя, че тя се закрепи, почна да я руши. Ако успее да я разруши, пак ще почне да я строи. Нали това е работата на политиците.

Не комунисти, не антикомунисти. Кариеристи е точната дума.

Хора, разберете, всички тия големи партии, които са сигурни за мястото си в парламента са една мента. Няма член на тия партии, който да не знае, че ще има облаги от това. Е, по-трудно е сега, защото преди беше само БКП. Целта беше ясна. Влезеш ли там – 100% си осигурен. Но за това пък борбата за място беше по-голяма. 


Сега, ако избираш между три партии и за 30% си заслужава човек да опита. А пък опиташ ли, няма начин да не успееш. Търсят се кадри под дърво и камък. После, никой не те пита защо, ако не потръгне там, си тръгваш и опитваш другите 30%. Това е като на борсата. Купуваш си акции на една партия, но като ѝпадне рейтинга, продаваш ги и се оглеждаш за друга.

Пари – партия – пари прим. Партията сега е стока. Партийците са капиталистите. Маркс беше прав. Историята го потвърди. 


Да му мислят избирателите!


Чавдар Сотиров-Гордопей, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар