Зима

Зима
Пролет

11 март 2017 г.

Р. Ердоган: В Хага не знаят как да водят политика и международна дипломация

"Всички те са нацистки останки, фашисти."
 
Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува остро решението на Холандия да не разреши на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да агитира в страната за турския референдум. 

Той нарече политиците в Хага "нацистки останки, фашисти".

Преди седмица Ердоган обвини и Германия, че възражда нацистки практики след като и Берлин отмени турските митинги в подкрепа на референдума на своя територия.

По-рано днес холандското външно министерство съобщи, че правителството е решило да откаже разрешение за кацане на самолета на Мевлют Чавушоглу. Турският дипломат трябваше да говори на митинг в Ротердам в подкрепа на референдума през април за разширяване на правомощията на турския президент.

"Ще видим, Холандия, как след това твои самолети ще летят в Турция. Говоря за дипломати, а не за обикновените граждани. Техните пътувания са отделна тема", каза Ердоган на митинг в Истанбул, цитиран от БТА.

Президентът заяви, че в Хага "не знаят как да водят политика и международна дипломация".

"Всички те са нацистки останки, фашисти. Нека Холандия знае, че нашите граждани, живеещи там, ще развалят плановете й на 16 април /деня на референдума в Турция/. Притискайте колкото искате, отглеждайте и хранете терористи в страната си. Всичко това накрая ще се обърне срещу вас", заяви турският лидер.



Няма коментари:

Публикуване на коментар