Зима

Зима
Пролет

9 март 2017 г.

Бойко Борисов: Много уважавам жените, но не обичам да ми се поставят условия

"26 март ще мине, но какво правим на 27 март? И колко ще продължи мандатът на следващото правителство и кога ще са изборите по правилата на референдума?"

Това според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са най-големите проблеми в политиката ни.
 

"26 март ще мине, голямото напрежение, големите въпросителни, умението в зависимост от ситуацията да намериш по-стабилни партньори, да направиш правителство, това е голямата цел. Имаме втори проблем -колко дългосрочно трябва да е следващото правителство, за да могат да се проведат изборите по начина, по който искат да се проведат изборите от 2,5 млн. избирателите", каза Борисов пред бТВ.

Лидерът на ГЕРБ смята, че темата за референдума се избягва, а парламентът, още в първия ден на създаването си щял да бъде "подложен на голям натиск".
 

"Има референдум. Ако политиците си мислят, че то то ще се забрави – то няма да се случи", каза още Борисов.
 

Той коментира и темата с несъстоялия се дебат между него и Корнелия Нинова.
 

"Много уважавам жените, но не обичам да ми се поставят условия. Може би и затова не съм женен", каза Борисов по темата.
 

"Няма да участвам в дебат. Край на темата. Повече не говоря с нея. Плюс това нали съм "страхлив", ще дойде време да й го напомня", допълни лидерът на ГЕРБ.
 

Борисов даде и примери защо не се приема за страхлив.
 

"Сега какво да обяснявам – колко пъти съм правил спасителни операции. Колко време им бях начело. Най-рисковите пожари съм ги гасил аз. В Хитрино освободих НСО. С Николов отидохме до цистерните, сиреч, ако имаше взрив, щяхме първи да си отидем", разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Борисов трябваше да коментира и карикатурите в "Прас-Прес", където той и Нинова са изобразени голи в едно легло.
 

"Ауу, не мога да гледам", каза той и закри очите си, допълвайки, че карикатурата не е възпитателна.
 

Лидерът на ГЕРБ коментира и обвиненията на Нинова за това, че е бил охрана на Тодор Живков и е откривал негови паметници.
 

"Запознах се с Тодор Живков след като той падна от власт. Не съм откривал негови паметници", каза Борисов.
 

Той разказа, че когато е поел охраната на Живков всички са се дистанцирали от него и не е било изгодно човек да бъде до него.
 

"По това време Нинова беше върл активист на СДС. Защо не отиде тя и не застана при него – при един човек, при когото никой не искаше да отиде", попита Борисов.
 

Той разказа и че самият той е внук на враг на народа. "На едно 16-годишно дете са написали от горе – внук на враг на народа, подчертано с червен маркер. "Никога да не се допуска до ръководна власт", разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Той отново повтори тезата си, че кабинетът е на БСП, но попита хората, които са гласували за Румен Радев дали са си представяли, че след изборите той ще сложи Герджиков за премиер, а министърът на Иван Костов - Семерджиев, за здравен министър.
 

"Не ми стигна много време вчера да подаря цвете на някоя жена, но да са живи и здрави. Жените движат света, ако зависеше от мъжете и род нямаше да има", призна Борисов.
 

Той разказа и за внучето си, малкият Бойко.
 

"Добре е, добре че не гледа карикатури", каза той.  "То ми се кисели на мене, иска при майка си, но като види щангата се смее. Вика ми дедо. Не е лошо да си дедо, важно е да не спиш с баби", завърши с усмивка Борисов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар