Зима

Зима
Пролет

29 март 2017 г.

Тереза Мей: Задействахме процедурата, няма връщане назад!

"Сега е моментът за нас да се обединим и да работим за възможно най-добро споразумение и за възможно най-добро бъдеще за всички нас."
 
Британският премиер Тереза Мей информира британските депутати, че е задействан член 50 от Лисабонския договор за напускане на ЕС.

"Задействан е член 50, както поиска британският народ, и Великобритания напуска ЕС", заяви Мей.

Тя каза, че Великобритания ще се стреми към договаряне на бъдещото партньорство с ЕС заедно с договарянето на условията за напускане на съюза, предаде Ройтерс.

Тереза Мей призова британския народ да се обедини, за да бъде постигнато възможно най-доброто споразумение за излизане от ЕС.

"Сега е моментът за нас да се обединим и да работим за възможно най-добро споразумение и за възможно най-добро бъдеще за всички нас", заяви Мей.

Тя допълни, че днес е исторически момент и че не може да има връщане назад след задействане на процедурата за Brexit.

От своя страна Найджъл Фараж, бившият лидер на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство, заяви, че днес празнува сбъдването на своята мечта за излизане на Великобритания от ЕС, която преди изглеждала неосъществима.

"Мечтата, която изглеждаше неосъществима, започва да става реалност", написа той в Туитър под хаштаг #Brexit Day.

Пред телевизия "Скай нюз" Фараж каза, че пропагандирането на Brexit е било доста непопулярно занимание в продължение на много години.

"Както знаете, присмиваха ни се, тормозеха ни, беше мечта, която изглеждаше неосъществима. И ето ни днес тук, и тя вече се сбъдва", заяви той. По думите му подаването днес на официалното заявление за излизане на Великобритания от ЕС е "онази точка, след която няма връщане назад".



Няма коментари:

Публикуване на коментар