Зима

Зима
Пролет

29 март 2017 г.

Доц. Д. Григорова: Заради политически покемони като Навални може да се подцени лявата вълна в Русия

"С корупция руснаците не можете да ги раздвижите, не можете да събудите ярост." 
 
"Най-големите протести в Русия след 2011 и 2012 година, преминали под наслов срещу корупцията и проведени в 82 града, са имитация от различни варианти на протест, които целят популярност на Алексей Навални и нищо друго."

Този прочит на руските протести направи за БНР доц. Дарина Григорова, преподавател по руска история в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя подчерта, че Навални е много удобен за шум, за имитация на движение.

"С корупция руснаците не можете да ги раздвижите, не можете да събудите ярост. Навални не беше подкрепен от нито една опозиционна партия, дори несистемна. Всички се бяха отдръпнали", посочи в анализа си доц. Григорова.

"Едно от предположенията е, че Медведев е гръмоотвод, използван от Путин. Либералният Навални срещу либералния Медведев - защо не? Интересен спаринг, който ще създаде интрига за бъдещите президентски избори. Поведението на Медведев показва неадекватност на част от елита и това не остава незабелязано. Ако се разчита само на политически покемони като Навални, може да се подцени лявата вълна в Русия, защото тя тлее. Тя е в кръвта им", подчерта доц. Григорова.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар