Зима

Зима
Пролет

11 март 2017 г.

Който пусна Елена Йончева на тоя дебат, е дебил

БСП сама се нахака, дето не трябваше...
 
Огледално БСП и ГЕРБ се надпреварват да се излагат като кифладжии. 

Хората на Групировката Му са ясни и даже не изненадващи, но „новите“ „чисти лица“ на БСП, които претендират за повече акъл от партай-геносетата, очевадно с нищо не се различават от тях.

Тоя, който пусна Елена Йончева на днешния дебат по телевизията, е дебил. Защото – първо, Елена Йончева е специалист по „международното положение“, а за да гилотинираш Делян Добрев – само с общи лафове не става. Второ – единствено за да демонстрираш, че имаш „нови лица“, и да пускаш Елена Йончева, правейки я мишена, която не може нататък да се справи с войната, означава, че сам се нахакваш, дето не трябва.

Борисов след дебата веднага контрира: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева. Ако тя продължи да говори, че ГЕРБ краде, ще наруша държавната тайна и ще говоря, предупреди експремиерът. Какви са тези „нови“ лица в БСП, които аз познавам от 50 г., попита още Борисов…

Делян Добрев сутринта беше вдигнал ръце от Елена Йончева, гледах ги сутринта. Вторият след нея в листата й в Хасково санира блокове, фирмата му санира. И тя говори, че се краде от санирането. Ами значи нейният подгласник краде. Искам да се обърна към медиите. Ще ли сте успешни журналисти, ако държавата ви плаща по няколко милиона за едно интервю през една от централите си. Ще сте успешни ли, ако централата плаща по няколко милиона за една журналистка за интервюта в чужбина? Бяхме принудени и ние да плащаме милиони. Да платиме за нея, докато Станишев беше премиер. Имаше ясен конфликт на интереси… Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби.“


Впрочем, Делян Добрев се беше приготвил и той да пореже Елена Йончева още в студиото. Не го направи, защото така се загрява съспенс. След загатването му, Борисов малко по-късно хвърли още масло в огъня и нищо чудно тия дни да изтекат и документи с плащане на пари от хазната за пътуванията на Йончева.

В същото време Елена Йончева реагира тъпо, меко казано, след избухване на скандала, така: „Водачът на листата на „БСП за България“ в  Хасково Елена Йончева е силно разочарована от поведението на бившия министър- председател, който си позволява да изрича лъжи и клевети по неин адрес и така да петни журналистическата професия. Затова тя ще потърси правата си в съда. Елена Йончева призовава българските адвокати, които не се страхуват от Бойко Борисов, да се свържат с нея.“

Нашите извинения към Елена Йончева, но НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА! Как така ще се обръщаш към адвокатите да търчат при тебе и да свързват с тебе? Тия, които не ги било страх от Борисов? Глупости на търкалета. И за какво да ги е страх адвокатите от Борисов? Откъде ще ги уволни той, или като как ще им вземе хляба? Елена Йончева за каква се изживява? За Джаки Кенеди? Като искаш да съдиш, намираш си адвокат, търсиш добър адвокат, плащаш му и завеждаш дело. Що за примадонски глупотевини?

Иначе и за кретените в професията е ясно как се осъществяват международни журналистически удари и как се осигуряват „канали“ за инфо на чужда опасна територия. Елена Йончева е много добър журналист и в цял свят подобна журналистика струва много пари.

БСП обаче за пореден път показаха що за тъпоумие откъм пиар кънти в главата им. И пуснаха Йончева на кучетата. Друг е въпроса защо тя се съгласява на подобна игра. А играта е мръсна. И за двете страни в скандала.



Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар