Зима

Зима
Пролет

21 март 2017 г.

Домашно порно за умствено изоставащи или политическо риалити

Кога ли е имало информиран избор та сега? Дали когато ни натресоха  фасадната, измислена представителна демокрация, като единствено възможна?
 
Дорис Фиала, швейцарски политик и ръководител на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която следи гласуването у нас, призова Европа да бойкотира изборите в България.

Фиала е направила изказването си пред швейцарския вестник "Тагес Анцайгер" в материал на изданието със заглавие "Системата в България е скандално непрозрачна". Там тя окачествява българските политици като "дискредитирани и замесени в корупционни практики".

Фиала смята изборния ден в България за свободен и лишен от пряко влияние и насилие в деня на вота, но цялата предизборна кампания преди това е несправедлива и съмнителна по отношение на законността си.

Оffnews

Най-сетне се усетиха западните наблюдатели, че у нас алъш веришът с вота и изборните измами са достигнали сияйни върхове!

Как едно не се намери ни от нашите, ни от чуждите  НПО-та, наблюдатели, блюстители на демократичните права и ценности да реагира с една дума, с един ред поне, когато държаха няколко денонощия членовете на секционни комисии в "Арена Аремеец" на предишните избори.  Като че сме в Чили на Пиночет! 

„Адът ескалирал в заложническа криза“, така медии определиха гаврата с преброяването на гласовете преди две години.

Май и смъртен случай имаше, ама то кой да разследва! Тогава още не стана ли кристално ясно, че на нашенските наместници на евроатлантизма, нито някой ще им създаде неудобства, нито ще им пречат  да се скачват и разкачват в хранителни вериги. Имат един много благозвучен екскюз от европейската аристокрация дет ни търпи  мързеливи, бедни и оглупели и той е, че не ни се месят във вътрешните работи .

Докато натъпкани с чувалите и кашоните с бюлетини клетници пишеха по прозорците „Отворете“ и  „Помощ“, златният пръст на Волен се размахваше пред  някакъв клек шоп и с изключителен успех успя да даде урок на обучаемите в театралното училище, как се печели вниманието на медии и публика, за да останат чувалите с бюлетините обгърнати в удобен мрак и мистерия! Затова златният пръст на Волен сега ще му позлати цялата крадлива кунка, която като гледам, как се развиват събитията ще натопи заедно с аверите патриоти чак до лакътя, а може и по-нагоре. По-послушни и сговорчиви да сте ги виждали?

Сега такава им е актьорската задача, да са консенсусни, та да случат пак на балансьор основните опоненти в парламентарните дела.

Ще попитате защо се обръщам назад? Защото претоплям фарса, който върна агонията с управлението на нечувано крадливата ГЕРБ?

Защото нещата ще се повторят, т.е ще има трето действие, ще има продължения на филма за възрастни с и за  умствено изоставащи.

Хранениците, актьорите са насърчавани от толерантните  и човеколюбиви  наставници да дерзаят в политическите игри за напреднали. Началниците им дето ги отчуваха и си ги обучиха на брюкселските ишарети ,що ще им пречат? Нали са им верните кучета дето им пазят монополите. Старите кучета, дресираните, знаят кой им хвърля кокала и подвиват опашка щом чуят команда на брюкселски. Защо да се занимават с нови палета ненаучили правилата, все едно си нямат други грижи.

Затова пак ще има фалшификации, манипулации и каквото му душа иска на абоната за властта. Пак ще се разлайват кучета под благосклонните погледи на големите марионетки, които пак ще ги тупат по гърба и ще им викат „знакови“ политици, което е новото „кучи син, ама наш кучи син“.

И Бойко, и червените пременени в нов кат, и патриотите, и търговецът на лекарства, горива и влияние, и турските наглите и по-наглите, дори десните /възможно е и тези политически мощи/ ще се довлачат и ще пропълзят в храма на законотворчеството.

И последно, защо никой не пита какво стана с машините за гласуване? Къде отидоха парите?

На следващите избори пак ли ще се търсят пари? Защо беше интересна фирмата вносител на машините на ЦРУ? Възможно ли е да съществува форма на контрол върху машинното гласуване? Чух идиотски, ведри обяснения, но въпроси, каквито и да било не се чуха. Защо непримиримите, нови републиканци се укротиха като пребозал младенец изведнъж след бурното рекламиране на машинното гласуване?

Няма какво и кой да ги спре!

Може би, единствено, ако фрапиращо число нормални, непредставени и опомнили се хора не отидат хипнотизирани от телевизора, че „имат избор“, може би тогава щат не щат Европейските ни роднини ще трябва да забележат, че не е наред работата и че сме се научили да отказваме. Че ще дръпнем скоро ръчната нежели да минем на първа или задна и тогава тия, заради които болидът боксува в българската писта ще излетят през предното стъкло…

„Правилно гласуване“ е най- модерният оксиморон в условията на представителна демокрация. А разтерзаната госпожа, която цитирах отначало и ми даде повод за кой ли път да се размисля по темата е от държавата на референдумите, може би затова така внезапно, но уверявам ви за кратко и необмислено избухва.

Нужен е ясен знак, че сме отвратени.

Те пак ще се настъкмят по коалиции и по групи по интереси. Както и да гласувате дами и господа с конституционно гарантирани права, същото ще е.

Кога ли е имало информиран избор та сега?

Дали когато ни натресоха  фасадната, измислена представителна демокрация, като единствено възможна?

Дали когато ни обясниха, че НАТО И ЕС са ни цивилизационен избор, без да имам спомен да сме сравнявали или разисквали опции за насока на цивилизоване. И ако е бил верен този път, дали станахме по-качествени и цивилизовани и дали не сме все още в Криворазбраната цивилизация?

От  Европа ще ни ръкопляскат и ще продължават да си продават боклуците и да ни налагат откачените си представи за благополучие, морал и  непреходни ценности.

Сами сме и това не е страшно, страшното е, че няма да ни оставят лесно сами да излезем от бокса, да напуснем пистата и да хванем кеф ни полето, кеф ни гората. 

А и ние от ГМО-то и приспивните мантри за безизходността оттатък клуба на богатите така сме се унесли, че като се събудим може и да не разберем, че на домашното порно вече му викат риалити.



Соня Момчилова, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар