Зима

Зима
Пролет

7 март 2017 г.

Корнелия Нинова: Каква е позицията на Борисов за Европа на две скорости?

"Борисов е страхлив по природа. 15 години да си в политиката и нито веднъж да не си се съгласил на дебат с опонента си?"
 
"От няколко дни се говори за Европа на две скорости. Каква е позицията  на Бойко Борисов за това?" 

Въпросът отправи задочно лидерът на БСП Корнелия Нинова към Бойко Борисов по Нова телевизия.

По повод несъстоялия се дебат тя заяви: „Имахме различни условия за дебата. Борисов настояваше да е с експерти, аз- да е лидерски. Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Лидерите носят отговорност. Той искаше да е с експерти. Отнесе се лековато, гледа на него като шоу или мач. Обясни ми, че ще стоим отстрани и ще ръкопляскаме. Този човек нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил на дебат „очи в очи". Този човек е страхлив по природа. 15 години да си в политиката и нито веднъж да не си се съгласил на дебат с опонента си? Това е природа", разтълкува Нинова.

На въпрос има ли експерти все пак, които да покаже, Нинова заяви, че има, но предпочита да говори за това което трябва да се направи.
БСП ще се опита да направи правителство, защото това е важно за България.

„Вярвам, че ще бъдем първа политическа сила и в двата случая ще опитаме да направим правителство. Според това кои партии са влезнали в парламента ще направим проучването си в партията", заяви Нинова.

Въпреки, че знаела с кого може да управлява, лидерът на БСП ще се придържа към политиката си за допитване с всички членове на партията.
 

На въпрос как биха комбинирали част от патриотите и ДПС, Нинова продължи да не отговаря. „Ако искате може и трети път да ме питате, аз ще се съобразя с мнението на хората в БСП", подчерта Нинова.
 

„Четох всички 700 страници за споразумението и там отпада текстът, че всеки един нов продукт влязъл в страната трябва да се тества за ГМО", заяви Нинова и е категорична, че пазарът ни щял да се отвори за отрови.
 

"Последно се чух с Румен Радев за 3-ти март. Отношенията ни се крепят на уважение, три месеца съм била с него ежедневно. С Йотова отношенията ни са приятелски, но не сме обсъждали никакви политически теми", подчерта Нинова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар