Зима

Зима
Пролет

13 април 2017 г.

В. Сидеров: Вече сме част от екипа, който кара влака, а не пътници във вагона

"Нямаме повече време и право за експерименти. Всички си взехме поуки от предишни години."
 
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че партията му ще е катализаторът в управлението.

"В управленската коалиция ние ще сме стимулът, който ще тласка нещата във възможно по-патриотична и народополезна посока", каза той малко след като сложи подпис под програмата за управление на страната през следващия мандат. Под документа се подписаха и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и шефът на НФСБ Валери Симеонов.

Той коментира критиките, че влиза в коалиция с ГЕРБ, която е евроатлантическа партия, свързана с ЕНП.

"Те имат тази обвързаност и няма как да избягат от нея. Ние имаме предимството, че като патриотична формация нямаме европейски алианс, който да ни нарежда разни неща. Ние сме по-свободните в това обединение", добави Сидеров, цитиран от партийния си пресцентър.

Той смята, че трябва да се правят компромиси в името на България: "Не беше лесно да се сдобрим с Валери Симеонов след 7 години враждуване. Нямаме повече време и право за експерименти. Всички си взехме поуки от предишни години".

Лидерът на "Атака" обясни, че ако Патриотите не бяха направили коалиция с ГЕРБ, щеше да се стигне до нови избори, а след тях в парламента щяха да влязат ДОСТ и други, "които съвсем да объркат политическия пейзаж".

Според Сидеров Бойко Борисов е натрупал доста опит през мандатите си и е израснал като държавник, така че нещата може би си идват на мястото в добрия и възможен вариант за България.

Той припомни и че досега "Атака" и Патриотите са подкрепяли Борисов без да участват в управлението.

"Убеден съм, че сега, влизайки във властта, ние вече ще имаме реалния поглед на това какво може да се промени към по-добро. Това ще става стъпка по стъпка, но ще се движи. Ние вече сме част от екипа, който кара влака, а не пътници във вагона", каза още Сидеров, цитиран от Dnes.bg.

Той припомни, че няма претенции към министерски пост, а ще е по-полезен в парламентарната сфера и координирането на народните представители.

"Знам, че властта изхабява и никой не излиза в бял костюм от нея, но ако искаш да се научиш да плуваш, трябва да скочиш във водата. Иначе още 12 години "Атака" ще е в ъгъла", каза още Сидеров. Той се обърна към атакистите да не потъват в настроенията, че участието във властта ще срине партията.

"Атакистите да бъдат повече оптимисти. Да не се поддават на подмятания. Направихме това, което народът пожела. Избирателят каза!", отсече още Волен Сидеров.



Няма коментари:

Публикуване на коментар