Зима

Зима
Пролет

10 април 2017 г.

Три най-често срещани грешки при развод

Разводът безспорно е едно от най-разтърсващите събития, които можем да преживеем.
 
Мнозина описват процеса като разбиване на живота на малки парченца. 

Той се влошава и вследствие на някои грешки, които хората допускат изключително често. За да се предпазим поне до известна степен, е важно да ги наблюдаваме.

1. Приемаме го прекалено лично


Прекалено много хора се вкопчват в своя гняв, възмущение и болка по време на развода, като целта им е да получат това, което искат.

Когато се съсредоточим върху негативните емоции, няма как да се постигне улесняване на целия процес. По-добре е да погледнем по-голямата картина и да мислим за това, което е най-добро за нас, вместо да се фокусираме върху неприятните усещания, свързани с вече бившата ни половинка.

2. Веднага се впускаме в нова връзка

Това е сред изкушенията на периода. Докато подобно решение на пръв поглед може да изглежда като лесен изход от емоционалния тормоз, свързан с целия процес, в тази ситуация разчитаме на новия човек да вземе решенията вместо нас.

Но дали това желаем наистина? Решенията, които взимаме по отношение на развода, са изключително важни и ще имат последици върху начина, по който ще продължим живота си за дълго време напред. Единственият човек, който трябва да вземе тези решения, сме ние.

3. Имаме прекалено големи очаквания


При развода няма никакви гаранции. Много е важно да бъдем реалистични по отношение на очакванията ни.

Разводът е фокусиран върху справедливото разпределение на имуществото и попечителството над децата. Големите очаквания може да доведат и до много голямо разочарование.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар