Зима

Зима
Пролет

22 април 2017 г.

Томислав Дончев: Ако не съставим правителство, ще се тълкува като предателство и измяна

"Конкретни личности за каквато и да е позиция в изпълнителната власт не са обсъждани. Единствено е коментирана структурата на МС, но имена все още не са споменавани."
 
Това посочи в предаването по "Дарик" Томислав Дончев от ГЕРБ.

"Ако не съставим правителство би се тълкувало като предателство и голяма степен измяна. Все пак резултатът от изборите е вид формула, вид задача, която българските граждани дават на политиците и е въпрос на зрялост и мъдрост да се справят най-добре със задачата", каза той.

По думите му кога ще има правителство до голяма степен зависи от президента и кога започва конституционната процедура.

"Според мен е възможно да бъде или малко преди Гергьовден, като вероятно става дума за 4 май, ако ли не, ще е след Гергьовден", посочи Дончев.

Той коментира и актуалната тема за завишени нива на уран в питейната вода в някои части на страната. На въпрос дали са имали информация за това, че данните за урана във водата на Хасково са по-високи от определените от самата България норми, той категорично отрече.

"Имаше вчера дебат в парламента, където всеки изрази позицията си и направи коментар на база опита си. Информация лично аз не съм имал. Проблемът със съдържанието на уран във водата в Хасково и очевидно не само там не се е появил нито в началото на тази, нито в края на миналата година", посочи той.

"Колкото и да съм информиран, не мога да знам всичко. Тук същественият въпрос е самата система за контрол как е сработила и реагирала, като се започне от точността на замерването до информирането и сезирането на всички по веригата, които трябва да вземат мерки. Има спор - кой кога е открил, кой кога е информирал министерството и всички звена по веригата. Има и техническа специфика - проба от кладенец, данните се разминават при различни източници. Има много неща", посочи още Томислав Дончев.

По повод предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати, Дончев беше категоричен.

"Ако има нещо порочно в модела на определяне на заплатите на депутатите, е редно да се промени самият модел, а не да се размразяват или замразяват. Въпреки силният популистки привкус в едно подобно предложение, ако го четем като сигнал или знак за солидарност към хората, моето лично мнение е, че това предложение е уместно", посочи той.




Няма коментари:

Публикуване на коментар