Зима

Зима
Пролет

30 април 2017 г.

Да почистим живота си от ненужни спомени, ситуации, хора

Хубаво е да се замислим кое е непотребно и да го премахнем
 
Много обичам да изхвърлям ненужните неща от шкафовете. Често изпитвам нужда да го правя. Всичко непотребно за мен отива в кофата. 

След това се чувствам много добре. Смятам, че не е нужно да се затрупваме с непотребни вещи.

Един ден отново направих този мой любим ритуал. Загледах се в рафтовете. Бяха толкова чисти и подредени. Само с нещата, от които имам нужда. Нямаше стари, непотребни или счупени боклуци.

Време е да направя същото и с живота – казах си. Нямаше да ми се отрази зле едно голямо почистване. Там стояха спомени, хора и ситуации, които бяха ненужни.

Всичко това е като развалено ядене в хладилник. Ако не го почистиш навреме, започва да мухлясва. Колкото повече стои там, толкова повече се вмирисва. Накрая разбираш, че дори и годната храна е поела от лошата миризма.

Затова е нужно да почистваме и живота си. Хубаво е да се замислим кое е непотребно и да го премахнем.

Няма място за хора, които видимо ни пречат. Не трябва да пазим спомени, които ни натоварват. Нека изтрием мислите, които ни напрягат. А страховете? Те са най-гадното нещо на нашия рафт, наречен живот. Нека почистим всичко, което е застояло, за да не се вмирисва.

Понякога това почистване е трудно. Нямаме сила да се разделим с нещо, дори да знаем, че задължително трябва да го премахнем. Причината е, че сме свикнали с него. Трябва да осъзнаем, че то вече е непотребно за нас. Така ще направим място за по-приятни неща.

Понякога се чудим – защо не ни се случва нищо ново? Отговорът е – защото няма място. Затова нека почистим рафтовете на живота. 


Отначало ще бъде трудно, но след като започнем да виждаме ефекта, ще ни хареса!



Златина Стефанова

Няма коментари:

Публикуване на коментар