Зима

Зима
Пролет

30 април 2017 г.

Coca-Cola 750 мл. беше избрана за „Продукт на годината“

Иновативната стъклена бутилка заВръщане, която Coca-Cola внесе в домовете ни, все още е уникална в света

Coca-Cola 750 мл. беше обявена за победител в първото издание на престижния международен конкурс „Продукт на годината“ 2017 в България. 


Потребителите, взели участие в изследването, посочиха Coca-Cola от 750 мл. като най-иновативен продукт в категория „Безалкохолни напитки“. 

Революционната стъклена бутилка Coca-Cola заВръщане беше разработена и лансирана специално за нашия пазар през 2016 г. и към момента е уникална в света. Тя предоставя възможност на потребителите да отнесат в дома си емблематичната стъклена бутилка Coca-Cola, но в семейна разфасовка и на достъпна цена.

По данни на компанията в България през изминалата година 1/3 от новите домакинства, в които е влязла Coca-Cola, са избрали именно иновативната стъклена бутилка от 750 мл. Компанията инвестира 5 млн. лева в изграждане на поточна линия за производство на бутилката, като тя продължава да е иновация не само за Системата на Coca-Cola, но и за цялата категория на газираните напитки у нас.

С нейното лансиране компанията дава още една възможност за консумация на продукта вкъщи, предлагайки вече три различни опаковки, подходящи за нуждите на малки, средни и големи домакинства: 750 ml, 1,25 L и 2 L. Механизмът „заВръщане“ е част от цялостната стратегия за опазване на околната среда на компанията, която планира в бъдеще все повече от продуктите на Coca-Cola в България да предлагат тази възможност.

В световен мащаб, продукти на Системата на Coca-Cola са спечелили над 20 пъти престижната награда от 2006 година насам. Сред носителите на титлата, познати и на нашия пазар, са Sprite във Великобритания и САЩ, Cappy в Полша, Cappy Pulpy в Румъния, Coca-Cola Zero в Малайзия и Испания и други. 

За „Продукт на годината“
 

Програмата „Продукт на годината“ е основана през 1987 г. в Париж, Франция. Тази уникална маркетингова концепция, която работи успешно на всеки пазар, цели да насочи потребителите към най-добрите нови и иновативни продукти. В продължение на 30 години програмата успешно се реализира в 40 страни, включително и на ключовите пазари: САЩ, Канада, Индия, Южна Африка и Австралия, а от юли 2016 г. дебютира и в България.
 

Продуктите и услугите, които кандидатстват за наградата „Продукт на годината“, трябва да демонстрират иновация в своята категория. Тя може да се съдържа във функцията, дизайна или опаковката на продукта. Кандидатствалият продукт/услуга може да бъде напълно нов на пазара или да бъде добавена полезна иновация към вече съществуващ продукт/услуга, като нова съставка, нова формула, нова функция или по-добра опаковка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар