Зима

Зима
Пролет

27 април 2017 г.

Папа Франциск: Властта е като да пиеш джин на празен стомах

"Колкото по-голяма е властта ти, толкова повече твоите действия ще имат въздействие върху хората и толкова си по-отговорен да действаш смирено."
 
"Има една поговорка в Аржентина - властта е като да пиеш джин на празен стомах. Чувстваш се замаян, пиян си, губиш равновесие и накрая нараняваш себе си или околните, ако не обвържеш своята власт със смирение."

Това каза главата на Римокатолическата църква във видеообръщение на италиански в канадския град Ванкувър. 

"Колкото по-голяма е властта ти, толкова повече твоите действия ще имат въздействие върху хората и толкова си по-отговорен да действаш смирено. Ако не го правиш, твоята власт ще те разруши и ти ще разрушиш другите", добави папа Франциск, цитиран от Нова ТВ.

Той сподели, че често се тревожи за съдбата на болните, мигрантите, затворниците и безработните и подчерта, че е необходима повече справедливост в обществото. 


"Колко чудесно би било, ако разрастването на научните и технологичните новости идват заедно с повече равенство и социално включване. Колко чудесно би било, докато откриваме далечни планети, да преоткрием нуждите на братята и сестрите около нас", каза папа Франциск.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар