Зима

Зима
Пролет

31 май 2017 г.

Стотици военни и техника на НАТО преминават през България

България е един от домакините на най-мащабните учения на НАТО за тази година Noble Jump, които ще се проведат на територията на Гърция, България и Румъния.
 
Над 4000 войници със стотици единици бойна техника ще преминат през България в следващите дни. 

Първите конвои от военни и техника на НАТО са вече на територията на България като влязоха през граничния пункт "Капитан Петко Войвода", съобщи БНТ.

Около 20 машини вече са на път към полигона Ново село. Там ще пренощуват, а утре ще продължат пътя си към Румъния през "Дунав мост". Само днес през ГКПП "Капитан Петко Войвода" се очаква да преминат около 280 военнослужещи със 170 машини, съобщава Нова телевизия.

По националната пътна инфраструктура ще преминат личен състав и техника на Великобритания, Испания и Албания.

Над 220 испански военнослужещи и над 100 единици военна и спомагателна техника ще преминат през ГКПП "Капитан Петко Войвода" на 2 юни 2017 г. Испанските военнослужещи също ще пренощуват в Учебен полигон "Ново село" и на следващия ден, 3 юни, ще продължат за Румъния през ГКПП "Русе-Дунав мост".

Маршрутът на придвижване на албанските военни колони с личен състав, военна и спомагателна техника, е: ГКПП "Кулата" – военно формирование 28 610 – Мездра – Видин – ГКПП "Дунав мост 2".

Влизането на албанските военнослужещи на територията на България е планирано на 3 юни 2017 г. Те ще пренощуват в района на военно формирование 28610 и на следващия ден, 4 юни, ще продължат придвижването си за Румъния през Видин – ГКПП "Дунав мост 2”.

Активната част на учението ще се поведе от 8 до 14 юни на полигона "Чинку" в Румъния, съобщиха от българското Министерство на отбраната.



Няма коментари:

Публикуване на коментар