Зима

Зима
Пролет

13 май 2017 г.

Ал Йорданов с опит за съчинение

Да, още са тук, но за заблуда на малките дечица се представят за антикомунисти...

Александър Йорданов с публикация в социалната мрежа за разходката си в парк „Роналд Рейгън“

Импресия: Хубав ден в парк „Роналд Рейгън“

Имам чувството, че цяла София е излязла днес в столичния южен парк „Роналд Рейгън“. Не крия, че ми бе приятно да видя как разхождащите се по централната алея „Роналд Рейгън“ се спират с уважение пред паметника на американския президент, поставят цвете, правят си снимки. И сякаш самите те стават част от съдбовното време, в което благодарение и на президента Роналд Рейгън свободата и демокрацията дойдоха в България.

Дечица питат „кой е този чичко?“ Родители им отговарят: „президент на най-силната държава в света, човекът който победи „империята на злото“. „Какво е зло“ продължават с въпросите децата. Питайте дядо си да ви каже, отговорят родителите. „Дядо, дядо, какво е „зло“ питат децата. „Зло са комунистите“, отговаря дядото. „Какво означава комунисти“ – не спират да питат малките. Дядото отвръща троснато: „Това са тия, които ги показват всяка вечер по телевизията“. „Ама те още ли са тук?“ – недоумяват малчуганите. „Я стига с тия въпроси и бягайте да играете“, казва дядото и задружното семейство продължава своята разходка в столичния парк „Роналд Рейгън“.


Коментар на редактора: 


Тъй като подобен разговор Ал едва ли е подслушал, поради простата причина, че децата биха се разбягали като видят към тях  да се тътри един бивш комунистически слуга, получава слаба оценка за съчинението си. А и снимката към разказа му показва голи тревни площи и никакъв народ, който припира да се селфи с паметника. 

Самият автор на импресията не се е почувствал вдъхновен да си направи фото с един истински политик.  Вероятно за да избегне паралела със собствената си политическа кариера в две части. В първата – трубадур на Империята на злото, а във втората, постсоциалистическата – пръв критик на същата империя.

Но ако трябва да отговорим честно на въпроса на детето от късия разказ: „Ама те още ли са тук?”, отговорът ще бъде: Да, още са тук, но за заблуда на малките дечица се представят за антикомунисти.


Между редовете.сом 

Няма коментари:

Публикуване на коментар