Зима

Зима
Пролет

13 май 2017 г.

Доналд Тръмп посъветвал Москва и Киев да се помирят

Медиите не отразявали работата му на президентския пост обективно и пропускали ключови точки

Американският президент Доналд Тръмп след срещите си с външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Павло Климкин посъветвал Москва и Киев да нормализират отношенията си.

Тръмп
в интервю за "Фокс Нюз" отбелязва, че медиите не отразяват работата му на президентския пост обективно и пропускат ключови точки.

"Аз съм много активен президент, занимавам се с Китай, Япония, Северна Корея. Занимавам се с всички тези въпроси", подчертава той.

"Онзи ден министърът на външните работи на Русия ми дойде на посещение, а веднага след това дойде външният министър на Украйна, те (медиите – бел. ред.) не съобщават за това. Аз казах: "Момчета, вие трябва да се помирите, на вас ви е нужен мир", обяснява американският лидер.

Президентът на САЩ отбелязва, че американските медии са обърнали огромно внимание на посещението на Лавров, а мълчат за това на Климкин. "Те говорят само и единствено за руската страна", каза Тръмп.

Лавров направи тридневна работна визита в САЩ (9-11 май), като в сряда (10 май) проведе преговори с държавния секретар Рекс Тилърсън и президента Доналд Тръмп. В същия ден той се срещна и с вицепрезидента Майкъл Пенс, след което се състоя кратка беседа между украинския министър и Тръмп, припомня "Руски дневник".



Няма коментари:

Публикуване на коментар