Зима

Зима
Пролет

10 май 2017 г.

Стефан Данаилов се завръща на големия екран с филма „Правила“

„Правила" е емоционален прочит на темата за самотата, приятелството и човешките отношения...
 
Вдъхновен от истинска история, най-новият късометражен филм на младия режисьор Ясен Генадиев „Правила" очаква своята премиера на 12-ти май в кино „Одеон" в София. 

Главната роля в лентата е поверена на Стефан Данаилов, който успява да пренесе зрителя дълбоко в душата на остарял самотник, чийто живот тихо се изплъзва измежду пръстите му. В това тихо приключение му партнира младата и талантлива Евелин Костова.

„Надявам се зрителите на филма да усетят близки персонажите и историите им. Може би „Правила" ще ги докосне емоционално, може би дори ще „освободи" някого от затвора на самотата. Поне за един кратък, „къс", момент...", коментира Ясен Генадиев и допълва, че връзката му със Стефан Данаилов по време на снимките го е вдъхновила изключително много и му е помогнала да изрази идеята зад филма още по-силно.

„Правила" е емоционален прочит на темата за самотата, приятелството и човешките отношения, 20 минути смирение пред живота, загубения му смисъл и неочакваното му преоткриване в чуждата усмивка. Гид в това пътешествие е легендарният български актьор Стефан Данаилов, а великолепното му превъплъщение е своеобразно завръщане на големия екран след няколко години отсъствие. Заедно с Данаилов и Евелин Костова, актьорския състав допълват още Мария Статулова и Дарин Ангелов, а филмът е заснет миналата пролет с подкрепата на Нaционален Филмов Център, Галчев Инженеринг и Ню Бояна Филм Студиос.

„Правила" ще се излъчи премиерно в столичното кино „Одеон", а следващите проекти на Ясен Генадиев и продуцента Гергана Станкова са нов късометражен филм на име „Всички, които обичат", както и пълнометражния дебют на режисьора „От космоса с любов" (адаптация на едноименния роман на Станислава Чуринскиене).

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар