Зима

Зима
Пролет

16 юни 2017 г.

Лозан Панов скри имуществото си

Шефът на ВКС и марионетка на куп олигарси с повдигнати обвинения, които опитват да овладеят Темида, за да се отърват от правосъдието Лозан Панов, не е подал декларация за имуществото си пред Сметната палата.

Институцията публикува днес обявеното от властта за 2017 година имане, включващото имуществото на депутати, министри, кметове, шефове на държавни агенции и комисии и магистрати. 


В списъка с представителите на съдебната власт, които са „забравили“ да оповестят с какво разполагат фигурира единствено името на съдия номер 1.

По закон Сметната палата трябва да уведоми за този факт ДАНС и НАП, а данъчните от своя страна да стартират съответната проверка. Отделно Панов трябва да отнесе глоба от 1000 лв. до 1500 лв.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева от своя страна може да се похвали с доста имоти. Тя е закупила три апартамента и една къща в София, както и вила в Кокаляне и дори терен от 7 декара в Гърция, за който е броила 105 бона, пише "Монитор". 


С нея може да се мери единствено вече бившият служебен премиер Огнян Герджиков, който заедно със съпругата си разполага с цели пет апартамента в столицата и още един в Черноморец, както и с над половин милиона лева на влог.

Сред най-заможните във властта пък остава бившият културен министър и настоящ шеф на ресорната комисия в НС Вежди Рашидов. Той е успял да спаси авоарите си във фалираната от банкера беглец Цветан Василев КТБ чрез цесия от която вече разполага с над 2 млн. лв. на влог. Отделно е сключил договор за още една такава, по който трябва да си прибере още 460 бона, става ясно от неговата декларация.

Президентът Румен Радев далеч не може да се похвали с подобно имане. Освен скромните 8 бона, с които разполага, той има един апартамент в София, както и автомобил Ситроен C5, с който се е сдобил през 2014 година срещу 3300 лв.

 Лозан Панов

Няма коментари:

Публикуване на коментар