Зима

Зима
Пролет

8 юни 2017 г.

Ходом марш по задкулисието

Хегел може и да твърди, че историята се повтаря два пъти – първия като трагедия, втория – като фарс, само че българският опит сочи и трети вариант за цикличност – под формата на цирк.
 
София си няма такъв, след като държавният изгоря през 1983 г., но пък си има шеф на върховен съд, забъркващ циркаджийски кримисюжети, за да се изкара мъченик. 

А откакто зимата си отиде, предвожданите от него и другарчето му по задкулисен слугинаж – проваления правосъден министър и сламен лидер на олигархична партия – Христо Иванов, столични жълтопаветници, могат да се похвалят и с редовен афиш. Последната дата в него беше 23 май, следващата се оказва на 14 юни.

И докато волята за набиване на крак уж в призив за реформи на въпросните маршируващи зависи от сезона и атмосферните условия навън, то целите, които обслужват, са постоянна величина, влияеща се единствено от мераците на тарторите на Панов и Иванов – Командира и олигарсите Цветан Василев, Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Гриша Ганчев и Огнян Донев. 

А тяхната воля е ясна – да овладеят „опърничавата“ прокуратура, Темида, а оттам и държавата, за да могат да грабят отново с пълни шепи от хазната, демек от джоба на всички нас. Така, както го правеха в златните времена на кръжеца си „Агнешки главички“, когато Командира беше премиер, а въпросните олигарси пълнеха сметките си със стотици милиони. 

Криминално, но с неговата благословия.
 Паркетните остриета на задкулисието - Лозан Панов и Христо Иванов, маршируват само по чужда воля
 
"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар