Зима

Зима
Пролет

25 юни 2017 г.

Владимир Путин разказа за службата си в нелегалното разузнаване на КГБ

"Не всеки може да се откаже от досегашния си живот, да се откаже от своите близки, от роднините си и да напусне страната за много, много години, посвещавайки своя живот на службата за Отечеството."
 
Президентът на Русия Владимир Путин сподели в ефира на "Россия 1", че работата му в КГБ е била свързана не просто със Службата за външно разузнаване, а с нелегалното разузнаване на СССР, съобщи РИА "Новости".

По думите на Путин нелегалните разузнавачи са "особени хора, с особени качества, особени убеждения, това са хора с особен тип характер", цитира Сергей Брилев за Вести.ru.

"Не всеки може да се откаже от досегашния си живот, да се откаже от своите близки, от роднините си и да напусне страната за много, много години, посвещавайки своя живот на службата за Отечеството. Това могат само избраните. Казвам го без всякакво преувеличение. С такъв подход към работата, с такъв подход към страната, за своя народ живеят нелегалните разузнавачи. Това са уникални хора", отбеляза президентът. Той също пожела на сегашните действащи руски разузнавачи щастие и благополучие.

В периода 1985-1990 гг. Путин работил в ГДР по линия на Първото главно управление на КГБ, което отговаряло за външното разузнаване, и бил директор на Дома на съветско-германската дружба в Дрезден.



"Руски дневник"

Няма коментари:

Публикуване на коментар